1

De wereld achter Hotel New York

Hotel New York opent haar deuren voor publiek

Hotel New York Nieuws door

archief oud artikel 6 januari 2012 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Ontdek Hotel New York uit eerdere tijden! Het voormalig hoofdkwartier van de Holland Amerika Lijn, ook wel The Grand Old Lady genoemd, opent de deuren van haar geschiedenis met rondleidingen op zondag 8 januari.

Sfeer proeven in Hotel New York kan aanstaande zondag tussen 14:00 uur en 17:00 uur. Een gids toont dan de rijke geschiedenis van The Grand Old Lady. De rondleidingen zijn gratis en duren ongeveer dertig minuten. Reserveren is niet mogelijk.

Interesse in de rondleiding door Hotel New York, maar komt aanstaande zondag niet zo goed uit? Dan heeft u geluk: zondag 5 februari worden er nog meer rondleidingen gegeven.

Van kantoor tot hotel

Hotel New York is gevestigd in het eerdere hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Dat is de scheepvaartmaatschappij waarmee vele Europeanen rond 1900 richting Amerika voeren in de hoop op een beter leven. Het hoofdkantoor is in 1901 in stijl van de Jugendstil gebouwd. Toen het hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn in 1977 naar Seattle verhuisde, kwam het gebouw op de Wilhelminapier in 1984 in de verkoop. Op 5 mei 1993 opende het gebouw haar deuren, dit keer als Hotel New York.

In Rotterdam zijn nog meer restanten van de Holland Amerika Lijn. Bezoek bijvoorbeeld de SS Rotterdam in herstelde glorie.

Laatst gewijzigd: 2012-01-05 16:06:19 · Gepubliceerd: 6 januari 2012 - 533