Groninger Museum weer op het droge

Groninger Museum |  
Nieuws door

Water zet museum onder druk

10 januari 2012 Opmerkelijk Groningen, Groningen Het hoge water nekte het Groninger Museum. Afgelopen vrijdag moest het museum noodgedwongen de deuren sluiten. Nu staan alle kunstwerken weer op hun plek en is het museum toegankelijk voor publiek.

Het water in het Verbindingskanaal, waarin het Groninger Museum gebouwd is, steeg vorige week gestaag. Het water stond al bijna tot de ramen en de zandzakken lagen in de vensterbanken. De kunstwerken in de lager gelegen tentoonstellingsruimtes moesten het daarom donderdag al hogerop zoeken. Donderdagavond werd ook besloten om het Groninger Museum te sluiten voor publiek.

Het museum hield het gelukkig droog. Het water steeg net niet tot de ramen. Gisteren werd het museum weer opnieuw ingericht. En vandaag opent het museum weer de deuren voor publiek. Volg het Groninger Museum op Twitter voor de laatste stand van zaken.

Storm in Nederland

Een tip van DagjeWeg.NL: blijf met het stormachtige weer lekker binnen! Dit zijn alle binnenactiviteiten.

Nu te zien in het Groninger Museum: Azzedine Alaïa 2001-2011. Beroemdheden zijn dol op het werk van couturier Azzedine Alaïa. Zijn mooiste modecreaties zijn te zien in het Groninger Museum.

Laatst gewijzigd: 2012-01-10 08:15:55 · Gepubliceerd: 2012-01-06 09:40:45 - 128