Steel de show met Strawinsky

Museumtuin De Buitenplaats - Museum voor figuratieve kunst |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Grote show in Museum De Buitenplaats

14 januari 2012 Cultuur Eelde, Drenthe Twaalf modellen showen zaterdag 14 januari hun bijzondere uitdossing op het podium van Museum De Buitenplaats. Zij vertegenwoordigen karakters uit het grote Ballets Russes, compleet met bodypaint en prachtige kledingstukken van kunstenaar Jan Steen.

Museum De Buitenplaats schept hoge verwachtingen voor het optreden van kunstenaar Jan Steen aanstaande zaterdag. De performance-kunstenaar liet zich inspireren door de grote Ballets Russes van Igor Strawinsky. Steen maakte diverse kledingstukken, zoals hoepeljurken en hoofddeksels. Zaterdag beschilderen bodypainters 12 modellen, die de kledingstukken showen op een verlichte catwalk. Volgens De Buitenplaats spraakmakend, oogverblindend en indrukwekkend.

Strawinsky

De manifestatie op 14 en 15 januari is één van de activiteiten rondom de tentoonstelling over Théodore Strawinsky. Vooral zijn vader Igor Strawinsky staat in de spotlights door zijn werk voor Ballets Russes. Dit Russische balletgezelschap trad tussen 1909 en 1929 in veel westerse landen op. Het beroemde gezelschap creëerde vernieuwende balletvoorstellingen.

Programma

De Strawinsky Manifestatie beslaat twee dagen. Na het optreden van Jan Steen, volgt zondag een voordracht van Rosita Steenbeek. Ook zij liet zich inspireren door Igor Strawinsky. Hillegonda Hoogvliet presenteert daarna nog een hoedenshow. Vind hier het complete programma van de Strawinsky Manifestatie.

Nu te zien in Museum De Buitenplaats: Théodore Strawinsky - de naam, het werk, de kunst!

Laatst gewijzigd: 2012-01-14 22:17:33 · Gepubliceerd: 2012-01-13 14:54:28 - 111