Geniet nog van Van Gogh

Van Gogh Museum Nieuws door

archief oud artikel 19 januari 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Begin volgend jaar verliest Amsterdam tijdelijk nog een pareltje. De collectie van het Van Gogh Museum is van 3 februari 2013 tot 1 mei 2013 niet te zien voor publiek. Dus, geniet nu nog van de prachtige collectie.

Na het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum begint het Van Gogh Museum dit jaar ook aan een verbouwing. Op 29 september 2012 gaan de deuren voor zeven maanden dicht. Een deel van de collectie is gelukkig tot 3 februari 2012 nog te zien in de Hermitage. Maar daarna blijven de schatten tot de heropening van het museum verborgen. Tenminste, zo is de stand van zaken op dit moment. Wethouder Carolien Gehrels wil alles op alles zetten om sluiting te voorkomen.

Van Gogh Museum

Tip van DagjeWeg.NL: neem het zekere voor het onzekere en ga vandaag nog naar het Van Gogh Museum. Vergaap je aan stillevens, portretten, landschappen en tekeningen van de grote meester. Dat moet je eens in je leven gezien hebben. Naast het werk van Van Gogh zit het museum barstensvol andere kunst uit de 19de eeuw.

Nu te zien in het Van Gogh Museum. Duik in het atelier van Vincent van Gogh en kijk toe hoe schilderijen hun geheimen prijsgeven. Want, Van Gogh gebruikte zijn doek niet één keer, maar meerdere keer. Van Goghs atelierpraktijk: hergebruik van doeken van 10 juni 2011 tot 10 juni 2012.

Laatst gewijzigd: 2012-01-19 10:54:57 · Gepubliceerd: 19 januari 2012 - 310

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Vanaf volgende week te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.

Activiteiten H'ART Museum

Later dit jaar

Wijnen in de Tuin


Beleef op zaterdag 7 en zondag 8 september het geliefde wijnfestival in het H’ART Museum. Geniet van heerlijke wijnen, live muziek, heerlijke hapjes en een betoverende binnentuin.