1

Apen veroveren Artis

Nog een aapje geboren in dierentuin Artis

Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 19 januari 2012 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Vorige week werden er in Artis al twee dwergoeistitis geboren, nu is het tijd voor het grote werk. Gisteren zag in de Amsterdamse dierentuin een mandril het levenslicht.

Gisterenochtend is er in dierentuin Artis een mandril geboren. Of er blauwe of roze muisjes op de beschuit moeten, is nog niet bekend. De baby klampt zich nog stevig vast aan de moeder. Mama mandril heeft haar kind al wel aan de bezoekers van de dierentuin laten zien. "Ze is al een paar keer naar het buitenverblijf gelopen.", aldus de dierentuin. Met de geboorte van deze kleine wonen er nu negen mandrils in Artis.

Fokprogramma

De mandril is de allergrootste apensoort ter wereld. Het voortbestaan van de mandril is de afgelopen tijd erg onzeker. Er verdwijnt steeds meer tropisch regenwoud en ook wordt er intensief gejaagd op het beestje. Artis doet daarom mee aan het Europese fokprogramma voor de mandril. Dit pasgeboren aapje is daar een goed resultaat van!

Artis doet daarom mee aan het Europese fokprogramma voor de mandril
Vorige week werden in Artis al twee dwergoeistitis geboren. Dit is het kleinste aapje ter wereld. Op kraamvisite gaan, wordt dus nog een hele zoektocht!

Laatst gewijzigd: 2012-01-19 12:11:36 · Gepubliceerd: 19 januari 2012 - 169

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...