Vergaap je aan een enorm schilderij

Lam Gods verdwijnt voor vijfjarige restauratie

Museum voor Schone Kunsten Gent Nieuws door

archief oud artikel 21 januari 2012 Cultuur Gent, Oost-Vlaanderen De tand des tijds vreet aan het beroemde Lam Gods, een drieluik geschilderd door de gebroeders Van Eyck. Vanaf september start daarom de vijf jaar durende restauratie. Het werk is nu nog in volle glorie te bewonderen in Sint-Baafskathedraal in Gent.

Het enorme drieluik het Lam Gods bladdert af en begint te scheuren. Hoog tijd voor een flinke opknapbeurt, die maar liefst 1,4 miljoen euro kost en 5 jaar duurt. Tot september is het werk nog in de huidige staat te zien in de Sint-Baafskathedraal. Dus, wie het nog wil zien moet naar Gent!

Restauratie

De uitgebreide restauratie van het Lam Gods is live te volgen in het Museum voor Schone Kunsten in Gent. Gedurende de vijfjarige restauratie blijft er steeds een deel van het altaarstuk in de Sint-Baafskathedraal. Waar het werk na die vijf jaar een plaatsje vindt, is nog niet duidelijk.

Lam Gods

Kunstschilder Hubert van Eyck begon in 1432 met het drieluik getiteld het Lam Gods. Na zijn overlijden voltooide zijn broer Jan het werk. Het altaarstuk, wat nu in de Sint-Baafskathedraal in Gent staat, laat Jezus Christus zien als het Lam Gods. Hij staat in het midden afgebeeld, met om hem heen vrouwen, engelen en kerkvaders in aanbidding.

Kijk voor meer leuke uitjes in België op Uitstappen.be.

Laatst gewijzigd: 2012-01-20 21:54:32 · Gepubliceerd: 2012-01-20 17:29:29 - 333