1

Ga een dagje weg dit weekend!

De leukste uitjes van dit weekend

Tussen fantasie en werkelijkheid. Redactioneel door

archief oud artikel 26 januari 2012 Toerisme De kou kruipt je dit weekend in de kleren. Eindelijk komt de winter er aan! Blijf warm dit weekend met een swingend jazzfestival in Leiden en tijdens een winters vertelconcert. Het weekend zit weer vol leuke activiteiten, dus laat de kou je niet binnen houden.

Zoek de verschillen

DEN HAAG - Met een grote fantasie maakte schilder Bart van Hove van stadsgezichten prachtige plaatjes. Daarbij nam hij het met de werkelijkheid niet zo nauw. In zijn werk schoof hij naar eigen inzicht met de huizen in de verschillende Nederlandse huizen. Ook schilderde hij complete straten en pleinen, die hij zo uit zijn duim zoog. Maar zo nu en dan dook er tussen al dat onbekende ook iets bekends op, zoals de Bakenesserkerk in Haarlem. Bestudeer zijn schilderijen in het Haags Historisch Museum en kijk of je de werkelijkheid herkent. Nu te zien: Tussen fantasie en werkelijkheid. De stadsgezichten van B.J. Van Hove (1790-1880)

Nog tot en met 29 april 2012.
Toegangsprijs is € 7,50 voor volwassen en € 2,50 voor kinderen.

Vier het Chinese nieuwjaar!

DEN HAAG - Voor de Chinezen is het nieuwe jaar nu pas begonnen. En nee, zij beginnen niet aan 2012, maar aan 4079. Een veelbelovend jaar, want het is het jaar van de draak. De draak staat voor kracht en geluk. Dus dat belooft wat! Chinezen vieren het nieuwjaar altijd uitbundig in Den Haag. Een optocht van dansende draken en leeuwen trekt op zaterdag 28 januari door de stad. Wil je dit met eigen ogen zien? Kom dan naar de Gedempte Burgwal 20c van 13:00 uur tot 16:00 uur. Op het Spuiplein zijn er vanaf 16:00 uur anderhalf uur lang Kung Fu demonstraties. En het Chinees Nieuwjaar Festival wordt spetterend afgesloten met, natuurlijk, vuurwerk!

Zaterdag 28 januari van 13:00 uur tot 19:00 uur.
Toegang gratis.

Maak een ruimtereis

DWINGELOO - Ergens ver, ver weg in de ruimte zweeft astronaut André Kuipers in het International Space Station. Wil je ook een glimp opvangen van deze wondere wereld om ons heen? In Planetron Cinedome mag je met een beetje geluk op zaterdag 28 januari door de grootste professionele telescoop van Nederland kijken. Tijdens deze extra sterrenkijkavond kan jong en oud actief deelnemen, en ook nog een sterrrenkijkmedaille verdienen! Een avondje naar de sterrenhemel staren, dat is toch beter dan weer naar de televisie?

Zaterdag 28 januari om 20:00 uur. Reserveren is aanbevolen.
Toegangsprijs is € 10,- voor volwassen en € 8,- voor kinderen.

Klassieker voor de kinderen

DEVENTER, ZWOLLE, ENSCHEDE - Het Nederlandse Symfonieorkest brengt dit weekend een vertelconcert van de tekenfilm de Sneeuwman, een echte klassieker. Het verhaal komt uit het boek van Raymond Briggs en gaat over het jongetje James dat een bijzondere vriendschap sluit met een sneeuwpop. Samen maken ze een avontuurlijke en ontroerende reis. In Nederland kreeg het boek de Zilveren Griffel (1979), Het orkest speelt vrijdag (Deventer), zaterdag (Zwolle) en zondag (Enschede) de bekroonde filmmuziek van Howard Blake. Actrice en zangeres Sandra van Megen vertelt het verhaal en boven het orkest zijn de illustraties te zien. Leuk voor kinderen vanaf drie jaar! Kijk op de website van het Nederlands Symfonieorkest om kaarten te bestellen.

Vrijdag 27 januari om 19:00 uur in Deventer.
Zaterdag 28 januari om 15:00 uur in Zwolle.
Zondag 29 januari om 11:30 uur in Enschede.
Toegangsprijs is € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen.

Jazzen in Leiden

LEIDEN - Leiden swingt al de hele week en gaat daar het weekend lekker mee door! Geniet van een jazzconcert tijdens de Leidse Jazzweek. Soul & jazz uit het diepe Amerikaanse zuiden, bigbands met groove en jazz met etnische invloeden. Je hoort het allemaal dit weekend. Ook voor de kinderen is er zaterdagmiddag een kennismaking met jazz. Leuke jazzliedjes leren de kinderen van 4 tot 10 jaar van Jazz voor Kids. Ook heel hip is de blokfluit. Jawel, daar kom je achter op het blokfluitspektakel Boeming Blokfuit! Swing het weekend in met het hele programma van de Leidse Jazzweek.

Nog tot en met zondag 29 januari.
Toegang gratis.

Laatste kans

Met beitels, messen en raspen maakten icecarvers van over de hele wereld de mooiste beelden van ijs. Duizenden kilo's ijs en sneeuw omgevormd tot kunst, dat zie je op het IJsbeeldenfestival Zwolle. Dit weekend de laatste kans om deze winterse wereld te bezoeken.

Vind alle activiteiten dit weekend op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2012-01-26 14:30:14 · Gepubliceerd: 26 januari 2012 - 437