Op zoek naar goud

Museum De Oude Aarde |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Gold Rush in Giethoorn

24 januari 2012 Geschiedenis Giethoorn, Overijssel Precies 164 jaar geleden begon in Californië de Gold Rush. Toen het eerste goudklompje daar werd gevonden, kwamen van overal mensen naar Californië voor het gouden geluk. Word zelf een echte goudzoeker in Museum de Oude Aarde.

Met orginele goudzoek-pannen uit Amerika stijgt de goudkoorts tot grote hoogten

Precies 164 jaar geleden, op 24 januari 1848, werd in Californië het eerste klompje goud gevonden. Daarna begon daar de Gold Rush. Vanuit heel Amerika kwamen wel 300.000 mensen naar Californië voor een gouden toekomst. In het Giethoornse museum De Oude Aarde laait de goudkoorts ook weer op. Als echte cowboys gaan kinderen hier op zoek naar goud en kristallen. Met orginele 'goudzoek'-pannen uit Amerika stijgt de goudkoorts tot grote hoogten. Een goudklompje gevonden? Weeg hem dan op de weegschaal en neem een paar gram goud zelf mee naar huis!

Museum De Oude Aarde

Een bezoekje aan het Museum De Oude Aarde is een echte uitdaging. Door de speciale verlichting is het alsof je zelf met een mijnlampje de prachtig gekleurde mineralen en kristallen ontdekt. Ondertussen sluimeren er de kaaimannen en schildpadden onder de waterval van het terrarium.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2012-01-23 15:15:06 · Gepubliceerd: 2012-01-23 15:15:06 - 99