Nederland viert Gedichtendag 2012

Gedichtenwedstrijden, spelletjes en voorstellingen

Boekencafé Nieuws door

archief oud artikel 26 januari 2012 Cultuur Als kind was je al bezig met gedichten in poëzie-albums, maar nu nog steeds zou het goed zijn om eens een gedicht te schrijven of te lezen. Daarom vieren Nederland en Vlaanderen vandaag Gedichtendag 2012. In boekhandels, bibliotheken op scholen zijn allerlei leuke activiteiten te doen, zoals bijvoorbeeld een gedichtenwedstrijd.

Vandaag staat in Nederland en Vlaanderen de poëzie een dag lang in het zonnetje. Het thema van de Gedichtendag 2012 is Stroom. "Stromen verbinden plekken op deze wereld en brengen mensen bij elkaar. Of juist niet. Stroom is er altijd en overal", aldus de organisatoren van de Gedichtendag 2012. In bibliotheken, boekhandels of culturele centra zijn allerlei activiteiten te doen rondom poëzie. Zoals gedichtenwedstrijden, poëzielessen of voorstellingen.

Activiteiten

Doe mee aan de workshop Hoe schrijf ik een duurzaam gedicht?, schrijf een limerick, of doe mee aan de wedstrijd Wie wordt de Wageningse stadsdichter?. Alle activiteiten vind je op de website van de Gedichtendag 2012.

Even uitrusten en op je gemakje een gedicht lezen? Kom dan naar het Boekencafé. Wanden vol boekenkasten, gevuld met romans, gedichten, korte verhalen, en naslagwerken, bepalen de sfeer bij Boekencafé Restaurant Schrijvers.

Laatst gewijzigd: 2012-01-25 14:49:36 · Gepubliceerd: 26 januari 2012 - 120