Bereid je voor op de tocht der tochten

Schaatsen |  
Nieuws door

Gaat de Elfstedentocht door?

6 februari 2012 Toerisme Leeuwarden, Friesland De schaatskoorts wordt met de dag groter en groter. En een Elfstedentocht is al in jaren niet meer zo dichtbij geweest. De rayonhoofden van de Vereniging Friesche Elfsteden houden goede, maar voorzichtige moed. Bereid je voor op een tocht der tochten!

Gisteren zijn de 22 rayonhoofden van de Vereniging Friesche Elfsteden bijelkaar gekomen voor een spoedoverleg over de tocht der tochten. En vanochtend kwam het hoge woord eruit. "De perspectieven zijn uitstekend!". Het ijs moet nog verder aanvriezen naar vijftien centimeter. En het Slotermeer is nu nog de zwakste schakel. Maar volgens de vereniging is wel een 'voorzichtige kans op een tocht'. Giet it oan? Er is een leuke app voor op je smartphone, de Chocomel Elfstedenbarometer. Elke dag kun je hier zien hoe groot de kans is dat het doorgaat. Download de Chocomel Elfstedenbarometer.

Natuurijsbaan

Helaas mag niet iedereen meedoen met de Elfstedentocht. Maar niet getreurd: er ligt genoeg ijs voor je eigen mooie tocht! Dus bind die schaatsen onder en test je schaatstechnieken in het mooie winterse landschap. Kijk voor een natuurijsbaan in de buurt.

Er ligt genoeg ijs voor je eigen mooie tocht!
Houd DagjeWeg.NL in de gaten voor het laatste nieuws over de Elfstedentocht. Als er een tocht komt, is de redactie erbij! Morgen komt er een groot artikel online met leuke tips voor een dagje kijken bij de Elfstedentocht.

Laatst gewijzigd: 2012-02-13 08:08:06 · Gepubliceerd: 2012-02-06 12:19:36 - 236