1

Beleef je eigen BAFTA-uitreiking

The Artist is de beste film

Bioscopen Nieuws door

archief oud artikel 13 februari 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Afgelopen zondag stond heel Londen in het teken van films voor de uitreiking van de BAFTA's. Uiteindelijk ging The Artist ervandoor met de prijs voor de beste film.

The Artist heeft de BAFTA gewonnen voor beste film. Jean Dujardin is beoordeeld als beste acteur voor zijn rol in The Artist. De beste actrice is Meryl Streep. Zij speelt Margaret Thather in de film The Iron Lady.

De British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) is een Britse organisatie die elk jaar belangrijke filmprijzen uitreikt. De BAFTA's worden ook wel de Britse tegenhangers van de Amerikaanse Oscars genoemd.

Avondje bios

Organiseer je eigen BAFTA-uitreiking. De films The Artist en The Iron Lady draaien namelijk ook gewoon in de Nederlandse bioscopen. The Artist is een Franse stomme film uit 2011 die in zwart-wit is opgenomen. Er wordt in de hele film niet gepraat, behalve in de laatste minuut. De film gaat over het Hollywood van de jaren '20 en '30.



The Iron Lady vertelt het verhaal van Margaret Thatcher, The Iron Lady. Zij was de eerste vrouwelijke premier. De film gaat over haar strijd om te kunnen regeren in een wereld vol mannen.

De BAFTA's worden ook wel de Britse tegenhangers van de Oscars genoemd

Laatst gewijzigd: 2012-02-13 10:12:18 · Gepubliceerd: 13 februari 2012 - 235

Dit past bij 'Beleef je eigen BAFTA-uitreiking'