1

Een romantische voorjaarsvakantie

Maak er een leuke vakantie van met je partner!

Dagje weg in Friesland Redactioneel door

archief oud artikel 13 februari 2012 Toerisme Easterein, Friesland Zet de drukte van alledag even aan de kant en geniet van het samenzijn met je partner. Met deze bijzondere uitstapjes haal je je relatie uit de winterslaap. Maak er een romantische voorjaarsvakantie van!

Slaap in een echte boomhut

Wat is er nou romantischer dan samen logeren in een echte boomhut. Slaap hoog boven de grond, geniet van een glas wijn op het balkon en een goed uitzicht op de zonsondergang. Heel knus overnachten doe je bij Het Kleine Paradijs in Friesland. De gezellige, houten boomhutten staan op vogelhoogte tussen het dichte bladerdek. Hier laat je alles echt helemaal los en kom je tot rust. Maar schrik niet als er een uil naar binnen zit te gluren!

Lunchen in een kaarsverlichte grot

Gezellig eten kan in bijna elk restaurant, maar het wordt pas echt bijzonder in een grot! Pak een glaasje champagne, stap de grotten van Geulhem binnen en laat je betoveren door meer dan vierhonderd fonkelende kaarsen. Proef de bourgondische Vijf Gangen Grottenbrunch met heerlijke soepen, voorgerechten, hoofdgerechten en een Europees kaasplateau of een ander dessert. Klappertanden is er niet bij in de Limburgse mergelgrot, want de vloer is volledig verwarmd en in de open haard brandt een knapperend vuur. Neem alvast een virtual tour door de grotten!

Bewandel het Boomkroonpad

Begeef je samen in hogere sferen en ga wandelen tussen de toppen van de bomen. Het Boomkroonpad loopt door de boswachterij Gieten-Borger en is een adembenemende tocht op grote hoogte. Via de worteltunnel en een wenteltrap begin je aan de wandeltocht langs de boomkronen. De route wordt makkelijk uitgebreid met de vele wandelpaden langs imposante beukenlanen en keienwegen. Na afloop is het lekker opwarmen bij Paviljoen de Woudstee met een kopje koffie en een gebakje.

Jaag de adrenaline flink op!

Laat de adrenaline flink door je lichaam gieren tijdens een parachutesprong op Texel. Zeker weten dat deze bijzondere ervaring jullie dichter bij elkaar brengt! Nog nooit uit een vliegtuig op drie kilometer hoogte gesprongen? Dan is een tandemsprong bij Paracentrum Texel de beste optie. Vastgesnoerd aan een ervaren instructeur hoef je je alleen maar naar beneden te laten vallen. De rest gaat vanzelf. Het panorama is prachtig. Jullie hebben letterlijk het hele eiland aan je voeten liggen. Na een vrije val van een halve minuut schiet de parachute open en zweef je zachtjes naar de vaste grond.

Vaar op de Drôme-boot

Samen stoom afblazen doe je in de sauna. Op de Veluwe ligt Sauna Drôme verborgen in de natuur. Geniet van de rust op de natuurvijver in een echte Drôme-boot! Dobber rond op het rustige water in een houten sauna met veranda. Hang lui achterover in een zachte badjas en wie weet komen de herten jullie begroeten, terwijl ze hun dorst lessen bij de waterkant.

Laatst gewijzigd: 2012-02-20 11:50:05 · Gepubliceerd: 13 februari 2012 - 1601