1

Dagje uit dit weekend!

Leukste tips voor het weekend

Weekendtips Redactioneel door

archief oud artikel 23 februari 2012 Toerisme Het tweede weekend van de voorjaarsvakantie komt eraan! En ook nu is er weer genoeg leuks te doen. Vier je eigen Oscar-uitreiking in Pathé Scheveningen, speel Twister in het Kröller-Müller Museum of maak van je tuin een paradijs met de tips van het Holland Flowers Festival. Fijn weekend!

Twister in Kröller-Müller

Otterlo - Ooit Twister gespeeld in een museum? Het kan dit weekend in Kröller-Müller Museum tijdens De Winterspelen. Zing je zelfbedachte liedjes tussen de kunstwerken of ontwijk een paar virtuele sneeuwballen. De Winterspelen zijn bedoeld om op een frisse manier naar kunst te kijken. Vaak moet je in een museum heel stil zijn, maar nu kun je een weekend lang gek doen. De spelletjes zijn verspreid door het museum. Zorg er wel voor dat je overal bent geweest. Want aan het einde van de middag wordt alles wat je hebt geleerd, getest in een spannende Cluedo-Quiz.

25 februari en 26 februari 2012 van 11:00 uur tot 15:00 uur
Toegangsprijzen: gratis, een kaartje voor het museum kost € 16,- voor volwassenen en € 8,- voor kinderen.

Wegdromen bij films

Groningen - Lekker onderuitgezakt genieten van mooie, heerlijke, spannende en soms ook ontroerende kinderfilms kan dit weekend tijdens het Fantastisch Kinderfilm Festival. De films nemen je mee naar buiten: de natuur in. In zaal 2 van ForumImages droom je nog verder weg bij de prachtige natuur van de Tuin van Fluit en Flier. Je kunt hier zelfs je eigen droomtuin maken, een zwembad met chocolademelk of een bed in het topje van een boom. Met behulp van een 'green screen' stap je zo het hekje door, je droomtuin in. Vergeet de popcorn niet!

25 februari tot en met 27 februari 2012
Toegangsprijs: € 7,50, voor een film en toegang tot de Tuin van Fluit en Flier.

Bloemenparadijs

Bovenkarspel - Of je nou van tuinieren houdt of niet, iedereen krijgt groene vingers tijdens het Holland Flowers Festival. Dit festival heeft de grootste overdekte bloementuin en is ook nog eens op de hoogte van de laatste trends voor je tuin. Het thema van dit jaar is India. En draait dan ook om kleur, kleur en nog eens kleur! Tientallen kwekers laten de mooiste bloemen, bomen en struiken zien. Zo word je tuin één groot paradijs. Is het gras dan toch groener aan de andere kant?

22 februari tot en met 26 februari 2012
Toegangsprijzen: € 13,50 voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Poetsen tussen de olifanten

Amersfoort - DierenPark Amersfoort staat dit weekend op zijn kop voor de grote schoonmaak! Gewapend met een emmer vol sop en een poetsdoek wordt elk hoekje onder handen genomen. De medewerkers van het park zijn overal druk bezig. Normaal gebeurt dit achter de schermen, maar nu kun je gewoon meekijken. En een handje helpen kan nooit kwaad! Bezems, ragebollen, zemen; overal staan de schoonmaakattributen klaar.

Nog tot en met 4 maart 2012
Toegangsprijzen: € 18,75 voor volwassenen, € 15,75 voor kinderen.

Oscarzondag

Scheveningen - Zondag worden de meest prestigieuze filmprijzen uitgereikt: de Oscars! Geen uitnodiging gekregen? Kom dan naar Pathé Scheveningen. Hier is het Oscarzondag en kun je genieten van één van de genomineerde films. Je kunt kiezen uit The Artist, Midnight in Paris, The Descendants, Hugo, War Horse en The girl with the dragon tattoo. Er is een rode loper uitgerold en je kunt ook nog zes maanden lang gratis naar de film winnen! Daarvoor moet je raden hoeveel kilo popcorn in de gigantische doorzichtige buis in de foyer zit.

26 februari 2012
Toegangsprijzen: verschillen per film
.

Nog meer tips voor de voorjaarsvakantie -->

Laatst gewijzigd: 2012-02-23 08:52:56 · Gepubliceerd: 23 februari 2012 - 276