Bekijk topschilders op een rij!

Ontdek de symbolische landschappen van vroeger

Dagje weg in de voorjaarsvakantie Nieuws door

archief oud artikel 24 februari 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Kijk naar ruim zeventig schilderijen over het Europese landschap. De nieuwe expositie in het Van Gogh Museum toont schilderijen uit de negentiende eeuw met een symbolische weergave van de omgeving. Topwerken van Van Gogh, Kandinsky en Mondriaan zijn voor het eerst naast elkaar te zien.

Voor het eerst hangen topschilders als Van Gogh, Mondriaan, Gauguin en Munch naast elkaar in een expositie. Het Van Gogh Museum in Amsterdam komt met de nieuwe expositie 'Dreams of nature. Symbolisme van Van Gogh tot Kandinsky'. Deze tentoonstelling toont het symbolistische landschap van Europa aan het einde van de negentiende eeuw. Bekijk hoe uiteenlopende schilders uit Europa de emotie of gemoedstoestand van hun tijd weergeven op het schildersdoek. De zeventig poëtische en suggestieve schilderijen hangen in het museum van 23 februari tot en met 17 juni 2012.

Laatst gewijzigd: 2012-02-24 08:51:59 · Gepubliceerd: 24 februari 2012 - 291

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.