Kruis de degens bij Slot Loevestein

Slot Loevestein - de geschiedenis beleef je hier! |  
Nieuws door

Wapenoefening uit de tijd van Napoleon

26 februari 2012 Cultuur Poederoijen, Gelderland Zondag betreden prachtig uitgedoste soldaten de vesting van Slot Loevestein. Onder het toeziend oog van het publiek voeren zij hun wapenoefening uit. En dat alles zoals in de tijd van Napoleon Bonaparte. Ga terug in de tijd en beleef de geschiedenis van dichtbij.

Net als de legers van de beroemde Napoleon Bonaparte marcheren de bataljons van de Napoleontische Associatie der Nederlanden (NAN) keurig in het gelid. Zondag 26 februari oefenen de soldaten het hanteren van hun wapens en het marcheren bij Slot Loevestein. Zo geven ze de toeschouwers een beeld van hoe de legers vroeger operereerder. En hoe de manschappen in die tijd leefden.

Wanneer: zondag 26 februari 2012.
Tijd: 13:00 uur tot 17:00 uur
Prijs: € 9,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen.

Voorjaarsvakantie

Op Slot Loevestein zijn er tot en met 26 februari nog extra activiteiten, speciaal voor de voorjaarsvakantie. Zo mogen ze hun eigen houten boekenkistje beschilderen en daarna smikkelen van een pannenkoek. En wie durft er in de boekenkist van Hugo de Groot te stappen?

Het laatste dagje van de voorjaarsvakantie of nog een hele week te gaan? DagjeWeg.NL heeft voor iedereen de leukste uitjes van voorjaarsvakantie verzameld.

Laatst gewijzigd: 2012-02-24 13:52:23 · Gepubliceerd: 2012-02-24 12:42:49 - 159