Schrikkeldag: een extra dagje weg!

Leuke activiteiten op schrikkeldag 2012

Attractiepark Toverland Redactioneel door

archief oud artikel 27 februari 2012 Opmerkelijk Eindhoven, Noord-Brabant Ga er lekker op uit deze schrikkeldag! De bijzondere dag die maar een keer in de vier jaar voorkomt op 29 februari, is ideaal voor een leuk dagje uit. Krijg gratis toegang tot attractieparken, leer alles over de ruimte en ga romantisch lunchen op een kasteel. Dit zijn de leukste activiteiten op schrikkeldag 2012!

Magie in Attractiepark Toverland

Op deze 'extra dag' van het jaar, mag een bezoek aan Attractiepark Toverland niet ontbreken! Iedereen die op 29 februari een entreekaartje tot het spetterende park koopt, krijgt er een voucher bij. Deze speciale schrikkeldagtegoedbon geeft recht op een dagje gratis toegang tot het park. Zo win je er echt een dag bij! De bon is persoonsgebonden en is geldig tot uiterlijk 31 oktober 2012. Beleef komend jaar de leukste activiteiten in het park, want 2012 is 'het jaar vol betovering'.
Toegang €18,50, 65+ €16,00, kinderen €14,50.

Liefde op Kasteel Doorwerth

Volgens verschillende culturen is schrikkeldag de dag waarop vrouwen het heft in eigen hand mogen nemen. Zij krijgen de kans om een huwelijksaanzoek te doen, in plaats van te wachten op hun partner. Meiden; neem de mannen mee naar Kasteel Doorwerth en maak er een romantisch dagje van. Wie weet volgt het huwelijksaanzoek vanzelf. Vrouwen mogen op 29 februari hun mannen gratis meenemen voor een afspraakje in het 13de-eeuws kasteel. Voor kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet.
Toegang €8,50, voor meegebrachte mannen gratis. Kinderen 4 tot en met 12 jaar €4,75.

André Kuipers bij Teylers Museum

Volg een leuke kinderworkshop bij het Teylers Museum. Hier leer je alles over het schrikkeljaar en wat de baan van de aarde hiermee te maken heeft. Net als André Kuipers draait ook de aarde in een baan om de zon. Het duurt 365 dagen en een paar uur om helemaal rondom de grote vuurbol te draaien. Elke vier jaar worden de gemiste uren goed gemaakt met een schrikkeldag. In de kinderworkshop maken kinderen een eigen tellurium; een bouwwerk met daarin de maan, de aarde, de zon en astronaut André.
Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Kosten €7,50 per kind.

Veertig jaar Beatlesdag

Ga naar Museum RockArt en beleef de Beatlesdag. Precies veertig jaar geleden werd er door Radio Veronica een Beatlesdag georganiseerd die twintig uur duurde. Om dit jubileum te vieren blijft het museum vierentwintig uur open en draait het alleen maar om de Beatles. Luister naar de muziek van de populaire band, geniet van live-optredens, luister naar interessante interviews en volg de The Beatles top 40!
Toegang €5,00 per persoon. De Beatlesdag begint en eindigt om middernacht.

Gratis spelen en ontdekken

Neem de kinderen mee naar de Orchideeënhoeve. Vanaf 13:00 uur hebben alle kinderen tot 10 jaar oud, gratis toegang tot het park. De actie is speciaal opgezet voor schrikkeldag. Kom lekker spelen in het Mangrovebos Speelparadijs, ontdek de mooiste gekleurde vlinders in de Vlindervallei en wandel door de aangelegde tuinen.
Toegang €9,50 voor volwassenen. Kinderen tot en met 10 jaar gratis toegang.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:26:49 · Gepubliceerd: 27 februari 2012 - 695

Activiteiten Attractiepark Toverland

Binnen enkele weken te bezoeken

YouTubersxToverland


Over een maand is het alweer zover: YOUTUBERSxTOVERLAND. Tijdens YOUTUBERSxTOVERLAND serveren we je de unieke foodspecial: Frikandonut Speciaal. Je hoort het goed: een combinatie van een kleurrijke...