Dagje uit dit weekend

DagjeWeg.NL Weekend Top 5

Het Muiderslot Redactioneel door

archief oud artikel 1 maart 2012 Toerisme De temperaturen stijgen gestaag en de bloemen steken fleurig de kopjes boven de ontdooide grond. Ga er lekker op uit dit laatste weekend van de voorjaarsvakantie. Duik in de tijd van de koene ridders en mooie jonkvrouwen, beschilder kevers of maak je eigen fruitboom. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5.

Ridders en jonkvrouwen

Trek een mooi harnas aan of verkleed je als een middeleeuwse jonkvrouw. Kinderen die zich mooi uit weten te dossen krijgen gratis toegang tot het Muiderslot in Muiden. De voorjaarsvakantie loopt alweer op een einde, maar de mensen van de Orde der Noorderwind sluiten het zondag feestelijk af. Kom kijken bij de demonstraties over de middeleeuwse, Europese krijgskunst. Of luister naar de jonkvrouwen die uitleg geven over eeuwenoude kookkunsten.

Zondag 4 maart 2012
Toegang: gratis voor kinderen die verkleed zijn.

Mooiste modeltreinen van Europa

Dwaal rond tussen levensgrote locomotieven en de mooiste miniatuurtreintjes bij Het Spoorwegmuseum. Van 2 maart tot en met 4 maart staat hier het internationale modelspoorevenement On traXS. Gluur naar de mooiste modelbanen uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland en België. Dit populaire evenement is van topkwaliteit en brengt de grootste spoorwegbouwers naar Nederland. Ook zijn de nieuwste modellen te zien, die importeurs en fabrikanten te bieden hebben. Geniet van de kleine pareltjes in het museum die gepresenteerd worden tussen de grote treinen.

Vrijdag 2 maart tot en met zondag 4 maart
Toegang: €14,50

Ga kevers en draken schilderen

Neem opa en oma mee naar de Princessehof en krijg gratis entree. Tijdens de laatste dagen van de voorjaarsvakantie is er veel te bleven in het museum. Ga lekker zelf aan de slag met een van de leuke workshops als Draken schilderen of Kevers kleien. In het keramiekmuseum hangt een wand vol met stenen kevers, gemaakt door een kunstenares. Maak zelf een mooi insect van klei en beschilder hem daarna met de leukste kleuren. Of doe mee aan een Drakenspeurtocht en zoek de mooiste, grappigste en meest bijzondere draken in het museum. Na afloop mag je zelf een draak op een tegel schilderen.

Vrijdag 2 maart om 11:30 uur en om 14:00 uur
Toegang: gratis op vertoon van een opa of een oma. Deelname workshop: €3,50

Maak je eigen fruitboom

Maak de tuin klaar voor het naderende voorjaar met een workshop van Staatsbosbeheer. Doe mee aan de cursus Fruitbomen Enten en leer hoe de boom straks in de herfst het meeste vrucht draagt. Om het gewenste ras te krijgen bij fruitbomen, moet een klein stukje eenjarig hout op een onderstam geplaatst worden. De diverse technieken die hiervoor bestaan komen tijdens de cursus aan bod. Maak samen een aantal boompjes die meteen geplant kunnen worden. De leerzame middag begint om 13:30 uur in het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. Kies een fruitboompje naar keuze, die gratis ter beschikking is gesteld door de stichting Fruit yn Fryslan. Neem wel zelf een snoeischaar mee.

Zaterdag 3 maart om 13:30 uur
Deelname aan de cursus: €15,00 + €2,00 per gebruikte onderstam

Kom als rastafari naar het safaripark

Toon een haardos vol mooie dreadlocks en krijg gratis toegang tot Safaripark Beekse Bergen. Tijdens het evenement 'Rastafari' hoeven bezoekers met eigen rastahaar of dreads geen entree te betalen. Geen dikke kabels in je haar? Niet getreurd! Verkleed je als een echte rastafari en win de toegangsprijs voor het hele gezelschap terug. De rangers in het park spotten de rasta's en nomineren de beste verkleedpartijen. Geniet van de gezellige rastamuziek op de centrale pleinen in het safaripark en ook in de safaribussen.

Tot en met zondag 4 maart
Toegang: gratis voor mensen met eigen rastahaar en dreads

Laatst gewijzigd: 2012-03-01 16:20:28 · Gepubliceerd: 1 maart 2012 - 647