Nieuwe gezichten in Ouwehands

Groep ringstaartmaki's ontdekt buitenverblijf

Ouwehands Dierenpark Rhenen Nieuws door

archief oud artikel 9 maart 2012 Natuur Rhenen, Utrecht Kom vrijdag kijken hoe de groep ringstaartmaki's uit Emmen hun nieuwe thuis in Ouwehands Dierenpark verkent. Om 11:00 uur zetten ze hun eerste stapjes buiten. Aan het Rhenense mannetje Clint de eer om de elf nieuwe maki's te introduceren.

Ouwehands Dierenpark Rhenen verwelkomt vrijdag in totaal elf nieuwe ringstaartmaki's. De diertjes komen uit Dierenpark Emmen om de groep in Ouwehands te versterken. Het wordt een gezellige boel, want de groep bestaat uit negen vrouwtjes. Grootmoeders, moeders en dochters: ze blijven allemaal bij elkaar. Bij ringstaartmaki's is dit heel gewoon, want vrouwtjes zijn hun hele leven samen. Dat kan wel twintig jaar duren! Met z'n allen staan ze sterk tegenover de twee aanwezige mannetjes, die zich gelaten in hun onderdanige rol schikken. Bij de ringstaartmaki's hebben de vrouwtjes de broek aan!

Ringstaartmaki's

Clint, een mannetje uit Ouwehands Dierenpark in Rhenen mag de nieuwe groep vrijdag vergezellen. De komende periode krijgt hij de tijd om aan de nieuwe familieleden te wennen. Het is te hopen voor de ringstaartmaki's en de bezoekers dat de zon zich vrijdag ook laat zien. De dieren houden namelijk erg van zon en liggen er regelmatig wijdbeens van te genieten. Een mooi gezicht voor de toeschouwers!

Gek op dieren? Ga ook een dagje naar de dierentuin.

Laatst gewijzigd: 2012-03-08 22:25:49 · Gepubliceerd: 2012-03-08 17:43:59 - 100