1

Gooische Vrouwen is beste Nederlandse film

Rembrandt Awards gisteren uitgereikt

Bioscopen Nieuws door

archief oud artikel 13 maart 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Gooische Vrouwen is volgens het publiek de allerbeste films van Nederlandse bodem. De film won gisteren de Rembrandt Award voor beste Nederlandse film. Goede filmtip voor een druilerige zondagmiddag.

De komedie Gooische Vrouwen is volgens de Nederlanders leuker dan New Kids Nitro, Nova Zembla, Rabat en Sonny Boy. In de winnende film zijn de Gooische dames hard aan vakantie toe. Niet de nieuwste Porsche, of business class in het vliegtuig, maar met een vol gekliederd Volkswagenbusje zonder airco rijden ze naar Frankrijk. En dat zorgt voor hilarische taferelen. Benieuwd hoe het afloopt? Huur de film dan voor een druilerige zondagmiddag.

Carice van Houten

De Rembrandt voor beste Nederlandse actrice ging voor de vijfde keer op rij naar Carice van Houten. Ze won voor haar rol in Black Butterflies dit jaar van Linda de Mol, Susan Visser, Ricky Koole en Halina Reijn. Beste acteur werd Rutger Hauer voor zijn rol als Freddy Heineken in de De Heineken Ontvoering.

Carice van Houten is voor de vijfde keer verkozen tot beste actrice
Redacteur Sifra Kriek zag Gooische Vrouwen al eerder in de bioscoop en oordeelde: "hilarisch!". En Linda de Mol wist het ook al: "De film zal het redelijk goed, goed of extreem goed doen, maar slecht, dat is geen optie." En ze had gelijk. Of je een groot fan bent van de vier rijke vriendinnen, of nog nooit gehoord hebt van het Gooi: de film Gooische Vrouwen is een must voor iedereen. De volgende dag heb je spierpijn in je buik van het lachen.

Laatst gewijzigd: 2012-03-13 08:39:10 · Gepubliceerd: 13 maart 2012 - 242

Dit past bij 'Gooische Vrouwen is beste Nederlandse film'