Wandel door de amandelbloesem

Dagje weg in Duitsland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Vier feest in een regen van witte en roze bloesem

9 maart 2015 Natuur Wandel door de prachtige Palts in Duitsland, waar de lente elk jaar roze kleurt. Zachte golven van roomwit tot dieproze strekken zich uit over het heuvelachtige landschap, wanneer de amandelbomen in bloei staan. Proef van de amandellikeur, breng heerlijk geurende amandelzeep mee naar huis en bewandel het Amandelpad.

Foto 1. Wandel langs rijen amandelbomen. Foto: Flickr / pirate_renee.

Landau - Laat je meevoeren naar een rozenrode amandelbloesemdroom. Het gelijknamige arrangement duurt twee nachten en drie dagen in het wijngebied van Zuid-Duitsland. Zie hoe de lente langzaam haar intrede maakt en alle velden roze kleurt. Wandel overdag over het wandelpad 'Pfaelzer Mandelpfad', geniet van een heerlijk lente diner en bewonder 's nachts de eeuwenoude burchten en kastelen. Dankzij een bijzonder lichtspel worden de oude stenen gebouwen op de heuvels uitgelicht.

Dit arrangement is beschikbaar tussen 1 maart en 15 april. Prijs vanaf 129,- euro per persoon.

Maikammer - Maak er een romantisch weekend van in de bloesemvelden van Maikammer. Vier het begin van de lente met een kleurrijke wandeling langs geurende amandelbomen, doe mee aan een likeurproeverij in de velden en sluit de dag af met een romantische 'Amandelbloesemdiner'. In deze historische wijnplaats staat er ook meteen een glaasje jonge Riesling wijn voor je klaar.

Dit arrangement is beschikbaar van 20 tot en met 22 maart en van 27 tot en met 29 maart. Prijs vanaf 182,- euro per persoon.

Bad Bergzabern - Kom naar Bad Bergzaberner voor een paar dagen pure verwennerij. Dankzij de heerlijk geurende amandelbloesem is het extra genieten tijdens een mooie wandeling door de regio. Proef van alle lokale lekkernijen, waar vaak de amandelbomen hun bijdrage aan leveren. Zo wordt er likeur en jam gemaakt van de bloesem, maar ook zeep en huidolie. Ontspan in de thermen van de Palts of maak een panoramabustoer langs de gekleurde velden.

Dit arrangement is beschikbaar van 1 maart tot en met 15 april. Prijs vanaf 131,- euro per persoon.

Wachenheim - Overdag stevige schoenen aan voor een wandeling door de roze wolken rond Wachenheim en 's avond samen heerlijk dineren. Daarna ontspannen in de sauna en slapen als een roosje. Nergens begint het voorjaar schitterender. Het arrangement is inclusief een wandeling met gids en picknick. Ook een bezoekje aan de wijnkelder van Schloss Wachenheim is inbegrepen. En natuurlijk hoort daar een wijnproeverij bij!

Dit arrangement is beschikbaar van 13 tot en met 15 maart, 20 tot en met 22 maart en 27 tot en met 29 maart. Prijs vanaf 165,- euro per persoon.

Ontdek de leukste uitstapjes in Duitsland.
Foto 2. Flickr / Volkersworld, CC BY-ND 2.0.
Foto 3. Samen vormen de bloemetjes een roze of witte wolk. Frank Jacobi / Flickr, CC BY-ND 2.0.
Foto 4. In Duitsland kleurt de lente roze. Foto: Flickr / Steffen Hausmann.
Volg het Amandelpad. Foto: Screenshot Youtube.
Neem een flesje amandellikeur mee als aandenken. Foto: Screenshot Youtube.
Kom tot rust in het prachtige landschap. Foto: Flickr / Michael Clarke Stuff.

Laatst gewijzigd: 2015-03-09 14:47:23 · Gepubliceerd: 2012-03-14 15:01:20 - 4946