1

Boekenweek 2012

Voorstellingen en concerten in Amsterdam

Amsterdams Uitburo Redactioneel door

archief oud artikel 16 maart 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De Boekenweek is meer dan boeken alleen. Vier het jaarlijkse evenement in Amsterdam met voorstellingen, concerten en een liedjesprogramma. Alles draait om het thema Vriendschap en andere ongemakken.

Het boekenweekgeschenk is dit jaar van de hand van de Vlaming Tom Lanoye. Lanoye schreef Heldere Hemel, een waargebeurd drama over de nadagen van de Koude Oorlog. Nico Dijkshoorn verkent in Verder alles goed, het boekenweekessay van 2012, op hilarische wijze de chemie van vriendschap. Zowel Lanoye en Dijkshoorn toeren gedurende de Boekenweek door het land; beide schrijvers signeren overdag en houden 's avonds lezingen.

Boekenweekvoorstelling

Net als in de rest van het land zijn er in Amsterdam tijdens de Boekenweek veel activiteiten opgezet. In de Kleine Komedie is er bijvoorbeeld op 18 maart een speciale Boekenweekvoorstelling, waarin onder andere Peter Buwalda, Paulien Cornelisse en het Monica da Silva trio de literatuur vieren, bezingen en voordragen.

Het Concertgebouw

In Het Concertgebouw slaat Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr de handen ineen met violist Michael Gieler en pianiste Lauretta Bloomer. Tijdens het Boekenweekconcert op 18 maart betuigt Nasr zijn liefde voor Sjostakovitsj; een belevenis waarbij muziek taal wordt en taal muziek.

Gratis

Op 23 maart staan studenten van het Conservatorium van Amsterdam met Vriendschap is een illusie in de Centrale Bibliotheek. Dit Nederlandstalige liedjesprogramma staat in het teken van het Boekenweekthema en is gratis bij te wonen.

Kijk op de site van de Boekenweek voor meer informatie, het tourneeschema van Tom Lanoye en Nico Dijkshoorn en een overzicht van alle Boekenweekactiviteiten.

Laatst gewijzigd: 2012-03-19 17:54:53 · Gepubliceerd: 16 maart 2012 - 161