Ontmoet een piraat

Dagje weg in Rotterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bezoek de nieuwe expositie over echte piraten

26 maart 2012 Geschiedenis Rotterdam, Zuid-Holland Leer alles over de zeerovers van vroeger en nu. De nieuwe familietentoonstelling 'Echte piraten' van het Maritiem Museum Rotterdam is nu open voor publiek. Omringd door kanonnen, vechtende piraten en kletterende zwaarden ontrafelt stapje voor stapje het verhaal van de echte piraat.

Iedereen kent de charmante of griezelige piraten uit films of boeken, maar in het Maritiem Museum in Rotterdam draait het om de echte zeerovers. Bezoek het museum en leer de harde realiteit kennen van onze scheepvaartgeschiedenis. Al eeuwenlang bestaat er angst voor de schurken op zee en zelfs vandaag vormen ze nog een bedreiging. Leer over de echte piraten en ontdek dat het helemaal geen avontuurlijke helden zijn, zoals ze zo vaak beschreven worden.

Schrik van de Zuiderzee

Ook in Nederland bestonden echte piraten. Een bekende zeerover was Grote Pier uit Friesland. Zijn huis wordt verwoest en zijn vrouw en zoon zijn vermoord, dus besluit hij piraat te worden. Tussen 1515 en 1518 kaapt hij een groot aantal Nederlandse schepen op de Zuiderzee. Hij kreeg dan ook de bijnaam 'Schrik van de Zuiderzee'. En was Piet Hein een Nederlandse held die de Spaanse Zilvervloot wist te overwinnen, of was het gewoon een zeerover?

Interactieve tentoonstelling

Kies de juiste antwoorden: wat is waar? De route door de nieuwe expositie wordt bepaald door de keuzes en de antwoorden die je volgt. Achter elke deur die opent, ontdek je nieuwe verrassende inzichten in de geschiedenis van de zeerovers. Wandel langs vechtende piraten, kanonschoten, zwaarden en piratenschepen en ontdek de werkelijkheid van deze ruige geschiedenis en actualiteit. De expositie is te zien tot 10 maart 2013. Het museum is elke dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur, in het weekend open vanaf 11:00 uur. Toegang: volwassenen €7,50, kinderen €4,-.

Ontdek de populairste musea van Nederland!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2012-03-26 08:10:33 · Gepubliceerd: 2012-03-26 07:41:58 - 436