Bezoek MuseumMaandag

Musea in Nederland |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Speciaal programma in het Natuurmuseum

2 april 2012 Opmerkelijk Leeuwarden, Friesland Doe mee aan MuseumMaandag en bezoek het Natuurmuseum Fryslân. Op maandag zijn de meeste musea gesloten, maar MuseumMaandag wil dit de meest bijzondere museumdag van de week maken. Acht musea in Nederland doen mee en elke maand is er een ander museum aan de beurt.

Speciaal voor MuseumMaandag gooit het Natuurmuseum Fryslân vandaag de deuren wijd open. Elke maand is er een ander museum aan de beurt die met een verrassend programma ook eens op maandag open is. Kom vandaag naar het Natuurmuseum in Leeuwarden en geniet van twee unieke rondleidingen.

Twee rondleidingen

Begin de dag met een kopje thee of koffie en een oranjekoek. De groep wordt vervolgens in tweeën gesplitst. Ga met conservator Peter Koomen mee voor een rondleiding door het depot. Dit is de schatkamer van het museum waar een kwart miljoen eieren, vogels, zoogdieren, insecten, stenen en schelpen liggen opgeslagen. Of ga mee met directeur Gerk Koopmans voor een rondleiding door de geschiedenis van het gebouw uit 1675. Vervolgens worden de twee groepen omgeruild voor de andere rondgang. Luister aansluitend naar de live radiouitzending van het NTR programma Podium op Radio Vier waar Friese musici een optreden geven. Na afloop van beide rondleidingen is het museum vrij te bezichtigen.

Praktische informatie

MuseumMaandag in Natuurmuseum Fryslân begint om 14:30 uur en duurt tot 17:00 uur. De kosten zijn €7,50 per persoon. De live uitzending van het NTR duurt van 17:00 uur tot 18:00 uur. Hier zijn kosten aan verbonden.

Ontdek de leukste musea van Nederland!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2012-04-02 08:47:40 · Gepubliceerd: 2012-04-02 08:47:40 - 154