Maak kennis met insecten

Kom naar insectenweekend bij Diergaarde Blijdorp

Dagje weg met kinderen Nieuws door

archief oud artikel 15 april 2012 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland Ontmoet de meest bijzondere insecten en andere dieren zonder ruggegraat tijdens insectenweekend in Diergaarde Blijdorp. De ongewervelde dieren staan dit weekend in de spotlights van de dierentuin. Kom je ook een kriebelig diertje vasthouden?

Leer alles over ongewervelde dieren zoals kevers, miljoenpoten, bidsprinkhanen en wandelende takken. Tijdens insectenweekend in Diergaarde Blijdorp worden deze kriebelige diertjes in het zonnetje gezet. Leer hoe je reuzenkevers houdt en kweekt of ontmoet een vogelspin van dichtbij. Kom een voertafel knutselen voor vlinders en maak een oorwurmhotel voor in de tuin. Kinderen kunnen zich laten schminken als vlinder of spin.

Kijk in de vlinderkraamkamer

Neem ook een kijkje in de Vlindertuin van Blijdorp. Rupsenkenners en poppendokters houden hier spreekuur. Breng een bezoek aan de kraamkamer van de vlinders en neem gratis een zakje bloemzaad mee van vlindervriendelijke bloemen. Zo kan iedereen thuis een klein vlinderparadijsje maken.

Ontdek de leukste uitstapjes met kinderen!

Laatst gewijzigd: 2012-04-13 09:16:46 · Gepubliceerd: 2012-04-13 09:16:46 - 314