1

Dagje uit dit weekend!

De leukste uitstapjes van DagjeWeg.NL

Fair aan de Maas Redactioneel door

archief oud artikel 19 april 2012 Cultuur Het is weer bijna weekend. Maar wat is er deze week te doen? Geniet van een leuke fair aan de rivier, stap in de cockpit van een gevechtsvliegtuig of bewonder een spectaculaire bloemenparade. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Wandel over Fair aan de Maas

Ga dit weekend lekker naar buiten, al is het nog geen echt lenteweer! Begin het Fairseizoen goed met Fair aan de Maas in Mijnsheerenland. Wandel langs het stijlvolle koopwaar van ruim honderdveertig verkopers en bewonder het mooie antiek, neem een paar bloemen en planten voor de tuin mee en geniet van culinaire hoogstandjes. Daarnaast hangt er ook leuke mode, sieraden, kunst en decoratie voor in en rondom het huis. Dankzij het uitgebreide muziekprogramma wordt het een heerlijk lente festijn.

19 april tot en met 22 april 2012
Toegang: €10,00 per persoon.

Stap in een F-16 cockpit

Altijd al eens willen weten hoe het voelt om piloot te zijn? Kom dan naar de Open Cockpit Zondagen in het Militaire Luchtvaart Museum. Stap in bijzondere vliegtuigen als de Alouette III, de bekende F-16 Fighting Falcon of de helikopter Bölkow en neem plaats in de cockpit. Krijg vervolgens een les in het Flying Centre en volg een opleiding tot vlieger van een F-16 straaljager. Voer opdrachten uit aan de hand van een instructiekaart en ontdek wat een goede vlieger moet kunnen doen. Alle opdrachten goed uitgevoerd? Dan krijg je een vliegbrevet mee naar huis.

22 april 2012
Toegang is gratis.

Leer overleven in het wild

Leer overleven in de wildernis! Dit weekend zijn het de Wilde Buiten Dagen overal in Nederland, speciaal voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar oud en hun ouders en grootouders. Volg de overlevingsroute over een vlonderpad, leer alles over het maken van sterke knopen, leg zelf een kampvuur aan zonder lucifers of aanstekers en ga spoorzoeken. Geniet aan het einde van de dag van een zelfgemaakte lekkernij bij een knetterend kampvuur. Het parcours is door boswachters overal in Nederland uitgezet. Trek oude kleren en laarzen aan! Informeer bij een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten waar het parcours in de buurt is uitgezet.

22 april 2012
Toegang: €4,50 per kind voor leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen €7,50 per kind. Volwassenen mogen gratis mee.

Bewonder de bloemenparade

Geniet van de jaarlijkse bloemenparade; Bloemencorso van de Bollenstreek. Een optocht van ruim vijftig praalwagens, rijk versierd met bloemen, legt een route af van veertig kilometer. Vanuit Noordwijk rijdt de stoet naar Haarlem en komt in de namiddag direct langs de Keukenhof en rijdt over de 'Keukenhof Corso Boulevard'. Een feestelijke promotiekaravaan en muziekkorpsen begeleiden de optocht. De stoet vertrekt om 09:30 uur vanuit Noordwijk en komt rond 21:00 uur aan in een prachtig verlicht Haarlem. Bezichtig de praalwagens vol bloemen nog tot 22 april 17:00 uur in de Haarlemse binnenstad of geniet van een minitocht door Noordwijkerhout op vrijdagavond 20 april.

20 tot en met 22 april 2012
Toegang is gratis.

Boer zoekt Band

Feest mee tijdens de vijfde editie van dit gratis (rock)muziekfestival door inwoners van de omgeving Boxtel. Kom in de stemming tijdens de préparty met coverbandjes op zaterdagavond en geniet op zondagmiddag van bands die eigen muziek spelen. Een leuk festival voor de echte muziekliefhebber, maar ook een ontspannen uitstapje voor wie er genoeg van heeft om binnen te zitten.

21 en 22 april 2012
Toegang is gratis.

Vind nog veel meer leuke tips voor een dagje weg op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2012-04-19 14:55:56 · Gepubliceerd: 19 april 2012 - 977