1

Dagje uit dit weekend

Vliegen, varen en fietsen

Maritiem Museum Rotterdam Redactioneel door

archief oud artikel 26 april 2012 Toerisme Drie dagen vrijheid in het verschiet. Vul dit heerlijk lange weekend met de leukste uitjes van DagjeWeg.NL. Bewonder het vernieuwde Aviodrome, waar de vliegtuigen al hun geheimen prijsgeven. En ga zondag verkleed als piraat de straat op, want het Maritiem Museum Rotterdam laat de 'echte' piraten gratis naar binnen. Voor de kunstliefhebbers staat kunstbeurs Artantique op het programma. Fijn weekend!

Vlieg mee

Vier dit weekend hoog in de wolken, want het vernieuwde luchtvaartpark Aviodrome is weer open! Het geliefde luchtvaartpark kreeg het vorig jaar zwaar te verduren en vroeg faillissement aan. Nu begint het park, onder de vleugels van Libéma, aan een nieuwe toekomst. Voor bezoekers is er een nieuw platform, met een buitenterras, om te genieten van het uitzicht op het vliegverkeer van Lelystad Airport. De zeven nieuwe attractiezones geven een kijkje in de wereld van de luchtvaart. Sta met je neus boven op de bagage en stap binnen in een echt vliegtuig. Op zaterdag 28 april viert Aviodrome de opening met een spectaculaire vliegshow en de onthulling van een aantal pronkstukken. Zorg dat je erbij bent!

Luchtvaart – Themapark Aviodrome
Vanaf 28 april 2012.
Toegang: € 15,75 voor volwassenen en € 13,25 voor kinderen.

Piraten welkom!

Doe de zwarte ooglapjes maar op en zoek wat gouden ringen of tanden bij elkaar. Oh ja, een houten been doet het ook goed in het Maritiem Museum Rotterdam. Op 29 april krijgen alle 'echte' piraatjes namelijk gratis toegang. Verkleed als piraat voelen ze zich als een vis in het water bij de familietentoonstelling Echte piraten. Hier komen de echte piraten aan het woord. Wie is de echte piraat? Jack Sparrow... of toch niet? Deze familietentoonstelling vertelt het verhaal van het echte piratenleven van Grote Pier en Claes Compaen. Maak een leuke foto van je kind als piraat t op de tentoonstelling en mail deze naar voorlichting@maritiemmuseum.nl onder vermelding van 'piratenfoto'. Het kleine piraatje maakt hiermee kans op een leuke prijs.

Maritiem Museum Rotterdam
Zondag 29 april 2012.
Toegang: € 7,50 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen. Kinderen verkleed als piraat mogen gratis naar binnen!

De boer trakteert

Vers van de boer smaakt alles net iets lekkerder. Romige kaas, vers fruit en groente en een heerlijk ambachtelijk ijsje. Het staat allemaal te wachten, voor wie de Smikkelroutes volgt. Deze routes, door de prachtige natuur van het Groene Hart, voeren langs vijf locaties. En overal staat er iets lekkers te wachten! Het begint allemaal op de Streekmarkt in Woerden, het startpunt van de twee routes. Met een routefolder inclusief strippenkaart kan de rit beginnen. De strippenkaart is heel belangrijk, want zonder deze kaart ook geen traktatie. Dus koop snel een strippenkaart en fiets één van de routes.

Smikkelroute in het Groene Hart
28 april 2012.
Toegang: € 11,50.

Voor de kunstliefhebbers

Kunstliefhebbers kijken dit weekend hun ogen uit in de Jaarbeurs Utrecht. De evenementenhal is namelijk gevuld met oude kunst en antiek voor de kunstbeurs Artantique. Ook hedendaagse kunst, sieraden en design hebben een plekje tijdens dit evenement. Wandel mee door hal 8 langs de mooiste kunstwerken, die ruim 65 kunst- en antiekhandels graag onder de aandacht brengen. Andere mooie en interessante voorwerpen zijn te bewonderen in de expositie Trends en Rages door de eeuwen heen. Een leuke tentoonstelling over rages nu en vroeger. Nu zijn de smartphones niet aan te slepen, maar wie wist dat er vroeger een ware tulpenmanie heerste? Doe mee in de gekte van vroeger.

Artantique
Jaarbeurs Utrecht
Van zondag 22 april tot en met zondag 29 april 2012.
Toegang: € 15,-.

Ontdek je innerlijke aap

Wie is de grootste apenkop van de familie? En wie haalt de meeste apenstreken uit? In de Apenheul kunnen bezoekers er niet meer onderuit. Ze lijken op apen! Loop ook mee in De Grote Apentocht en vind je innerlijke aap. Spannende opdrachten, leuke spelletjes en een verrassing aan het eind. Het is feest in de Apenheul tijdens de meivakantie. Zwaai naar gorillaman Jambo en ontmoet zijn familie. Wat zij eten, hoe ze leven en waarom Jambo nu de baas is? Op al die vragen is het antwoord te vinden. En voor thuis krijgen kinderen de gorilla game mee naar huis! Kom ook op bezoek bij de gorillagroep en snuif eens aan een gorilladrol. Of toch maar niet...?

Apenheul
Van 28 april tot en met 6 mei 2012.
Toegang: € 19,- voor volwassenen en € 16,- voor kinderen.

Meer leuke uitjes voor de meivakantie zijn te vinden op DagjeWeg.NL! En natuurlijk ook alle activiteiten op Koninginnedag.

Laatst gewijzigd: 2012-05-01 20:08:04 · Gepubliceerd: 26 april 2012 - 741

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...