Veel kunst op schilderfestival

Wilt u zich ook aanmelden? Dan kan dat op deze site. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

2 juni 2005 Noordwijk, Zuid-Holland Van 20 tot en met 26 juni gaat de 7e editie van Het Schilderfestival Noordwijk van start. Op maandag 20 juni om acht uur ’s avonds wordt het festival geopend tijdens de openingsmanifestatie ‘Landschap tussen Geest en Grond’. Dit festival is tot op heden enig in zijn soort en wordt jaarlijks in juni (3e maandag tot en met zondag) gehouden.

De eerste editie vond plaats in 1999, geïnspireerd door het schilderfestival dat in 1995 op initiatief van Gert Meijerink (Amsterdams Instituut voor de Schilderkunst) in Katwijk aan Zee werd georganiseerd. Het doel van het festival is: - professionele schilders een ideale werklokatie en -ambiance te geven - een traditie in stand te houden (kustplaats als schildersdorp) - een (visuele) dialoog uit te lokken over schilderkunst en schilderkunstige opvattingen - schilderkunst aan de man te brengen als verse vis (directe verkoop, veiling) - workshops te bieden voor amateurs en (jeugdige) beginners - het publiek direct te betrekken bij schilderkunst.

Gerenommeerde buitenlandse kunstenaars als Jurgen Leippert, (jong) Nederlands talent als Jurriaan van Hall, Edwin Hagendoorn, Piet Groenendijk, Ernst Voss, Justine Albronda, Heleen Verhoeven, Marjolijn Spreeuwenberg en belangrijke Noordwijkse schilders als Kees Putman, Jancor Mertens, Els Bax en Hans Berkhout en hebben de afgelopen jaren deelgenomen. In de schilderswereld raakt het festival bekend en er is veel animo om deel te nemen. In 2004 waren er 130 deelnemers.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-06-02 16:44:08 - 1126