1

Loop langs de oorlogsresten

Ontdek de sporen van de bezetting

Dagje weg in Den Haag Nieuws door

archief oud artikel 2 mei 2012 Geschiedenis Den Haag, Zuid-Holland Doe mee aan de eenmalige wandeling 'Langs de sporen van de bezetting van de Tweede Wereldoorlog'. De oorlogswandelroute voert langs historische plaatsen in de binnenstad die door de Duitsers bezet werden. Ontdek de bijzondere verhalen van deze locaties.

Volg een ervaren gids tijdens een wandeling door Den Haag. Maak kennis met plekken in het centrum van de stad die belangrijk waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo was veel van de politieke Duitse macht gevestigd in deze hoofdstad. Vooral rondom het Plein, Binnenhof en de Kneuterdijk waren veel Duitse activiteiten gaande. Ontdek bijvoorbeeld welke belangrijke gebeurtenissen zich in Sociëteit de Witte hebben afgespeeld.

Boek de wandeling

De historische stadswandeling bereidt de deelnemers voor op de herdenking en de viering van 4 en 5 mei. Loop twee uur lang mee met VVV Den Haag en Dienst Monumentenzorg van de Gemeente Den Haag. De organisatie achter de eenmalige wandeling. De wandeling start woensdagmiddag 2 mei om 14:00 uur bij de VVV Den Haag, aan Spui 68. De prijs is €7,50 per persoon. Reserveringskosten per telefoon bedragen een extra €2,50. Reserveren kan via VVV Den Haag aan de balie of telefonisch op 070 - 361 88 60.

Laatst gewijzigd: 2012-05-02 08:31:14 · Gepubliceerd: 2 mei 2012 - 298