Moderne fratsen in verzorgcentrum

Expositie Thea Benschop-Houdijk |  deel via WhatsApp | Reportage door

Expositie vol kleur in verzorgingstehuis Elim

2 mei 2012 Cultuur Amerongen, Utrecht Bewonder een explosiviteit aan kleur op een totaal onverwachte plek. Knalrood, felgeel en aquablauw vechten momenteel om de eerste plaats op een achtergrond van bijzondere structuren bij de expositie van Thea Benschop-Houdijk in verzorgings- en verpleegtehuis Elim in Amerongen.

Foto 1. Een bezoeker bewondert het doek Bird on Red van modern kunstenaar Thea Benschop-Houdijk. Foto: Caroline de Vente.

De expositie met moderne kunst van Thea Benschop-Houdijk zorgt voor een vrolijke binnenkomer in het verpleeg- en verzorgingstehuis. Hoewel Houdijk de verf laat leiden door haar gemoedstemming, lijkt het alsof de kunstenares haast geen donkere dagen kent. Abstractie, een verscheidenheid aan kleur en divers materiaal vloeien in elkaar over waardoor wonderlijke structuren ontstaan. Deze opmerkelijke composities nodigen de fantasie uit tot denken over eventuele bedoelingen van het schilderij. De gekozen namen staan daarbij zo af en toe in contrast met de eigen conclusie: "Dit schilderij heet 'Explosion'. Bij het zien van dit doek kwam eerder de naam 'Klaproos' bij me op", aldus een bezoeker van de expositie.

Bewonder de abstracte kunst van Houdijk tot half juli gratis in verzorgcentrum Elim. De expositie is niet bijster groot, daarom is het handig het bezoek te combineren met een ander leuk uitstapje in Amerongen.
Foto 2. Een bezoeker bewondert het doek Bird on Red van modern kunstenaar Thea Benschop-Houdijk. Foto: Caroline de Vente.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2012-05-12 12:50:07 · Gepubliceerd: 2012-05-02 09:59:34 - 286