Aan de slag als modeontwerper

Groninger Museum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Open Fashionatelier in het Groninger Museum

3 mei 2012 Cultuur Groningen, Groningen Wie droomt van een eigen kledingcollectie moet de komende dagen in het Groninger Museum zijn. Bezoekers doen hier eerst inspiratie op met de tentoonstellingen van Iris van Herpen en Azzedine Alaïa en gaan vervolgens zelf aan de slag. Een barbiepop ligt klaar en ook de materialen zijn aanwezig. Ontwerp en win!

Jong en oud pakt de naaigaren op en creeërt een prachtige jurk in het Groninger Museum. Geïnspireerd door de kleding van Iris van Herpen en Azzedine Alaïa doet iedereen zijn best om het mooiste ontwerp neer te zetten. Want wie de jury van de Fashion Ontwerpwedstrijd weet te overtuigen wint, behalve de eer, ook een leuke prijs. En bovendien krijgt het ontwerp een plekje in het museum, waar iedereen het kan bekijken! De barbiepoppen en materialen liggen klaar voor de creatievelingen. Bezoekers mogen ook hun eigen barbie meenemen.

Modeontwerper Iris van Herpen en Cécile Narinx, hoofdredacteur ELLE, kiezen uit alle ontwerpen per categorie tien genomineerden. De categorieën zijn kinderen van 6 tot 12 jaar, jongeren tot 18 jaar en volwassenen. Deze genomineerden schitteren van 9 tot en met 18 mei 2012 in een tentoonstelling in het Groninger Museum. Uit al deze mooie ontwerpen kiest de jury per categorie één prijswinnaar. Benieuwd naar de prijzen? Stap op de fiets, in de trein of de auto en reis naar het Groninger Museum.

Bezoekersinformatie

Ook meedoen? Dat kan!

Wanneer: donderdag 3 mei en vrijdag 4 mei van 14:00 uur tot 15:00 uur.
Prijs: € 2,50 (exclusief museumentree). Deelname inclusief barbie € 7,50 per persoon (exclusief museumentree. Reserveren is niet nodig.

Het Groninger Museum staat nu nog vol met prachtige modeontwerpen. Ontwerper Azzedine Alaïa, één van de meest succesvolle mode-ontwerpers van de twintigste eeuw, leende zijn elegante ontwerpen uit aan het museum. Zijn topstukken zijn nog tot en met 6 mei 2012 te zien in de tentoonstelling Azzedine Alaïa in de 21e eeuw. Ook modeontwerper Iris van Herpen heeft op dit moment een plekje in het museum. Nog tot en met 23 september zijn haar opvallende ontwerpen te bewonderen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2012-05-03 09:13:23 · Gepubliceerd: 2012-05-03 08:58:45 - 218