1

Retourtje Bali in Museum Volkenkunde

Strijd tussen goed en kwaad

Museum Volkenkunde Nieuws door

archief oud artikel 8 mei 2012 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Na de zonnige dag van gisteren, ziet het er vandaag weer druilerig uit. Zoek daarom de zon op in Museum Volkenkunde en geniet van het prachtige Bali. Vandaag is de bijzondere voorstelling Calong Arang sinds tachtig jaar weer een keer in Europa te zien.

Museum Volkenkunde brengt vandaag haar bezoekers naar het zonovergoten Bali. Vanavond is daar de voorstelling Calon Arang te zien. De voorstelling gaat over Barong, het goede, en Rangda, het kwade. In Bali geloven mensen dat de krachten van het goede en het kwade altijd in de mens aanwezig zijn. Ze blijven net zo lang in gevecht met elkaar totdat de mens evenwicht tussen die twee gevonden heeft. De voorstelling wordt uitgevoerd door docenten en studenten van de Sanggar Seni Universitas Hindu Indonesia.

De voorstelling Calon Arang is vandaag te zien en begint om 19:45 uur. Een kaartje kost 7,50 euro.

Terracottaleger

Loop tijdens een bezoek aan Museum Volkenkunde ook eens langs de Terracotta strijders uit China. Het complete leger bestaat uit meer dan zevenduizend mannen, in het museum zijn drie van deze strijders te zien. Ze zijn net zo groot als een mens en daarom zijn bezoekers vaak erg onder de indruk.

De voorstelling gaat over Barong, het goede, en Rangda, het kwade

Laatst gewijzigd: 2012-05-08 08:28:18 · Gepubliceerd: 8 mei 2012 - 165