Dagje uit dit weekend

Keukenhof |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Thomas de Stoomlocomotief en de oude kever

17 mei 2012 Toerisme Auto's en treinen denderen dit weekend door Nederland. De boulevard van Scheveningen staat vol oude kevers en de beroemde Thomas de Stoomlocomotief raast door het Spoorwegmuseum. Genoeg te bekijken en te doen! Zoek voor ontspanning de binnenstad van Breda op en geniet van het Breda Jazz Festival. Fijn weekend!

Na dit weekend is het dan echt gedaan met de bloeiende lente. Tenminste, in de Keukenhof wel. Het fleurige lentepark sluit na 20 mei de deuren. Op de allerlaatste dag van het park staan door alle tuinen heen draaiorgels, die zorgen voor een extra feestelijk tintje. Ook de lelies in het Willem-Alexander Paviljoen laten zich nog even van hun mooiste kant zien. Kies een favoriete lelie en kijk toe hoe de bloemen in een mooi boeket tot hun recht komen. En daarna, laat de zomer maar komen!

Keukenhof Lisse
Open tot en met 20 mei 2012.
Toegang: € 14,50 voor volwassenen en € 7,- voor kinderen.

Treinen met Thomas

Ja, hij is het echt! Thomas de Stoomlocomotief! Het populaire treintje uit de gelijknamige tv-serie komt van 17 tot en met 20 mei 2012 helemaal uit Engeland naar het Spoorwegmuseum. Hier kan hij rekenen op een heleboel jonge fans, die hem graag willen ontmoeten. In het hele museum speelt Thomas de hoofdrol. Een groot speelkleed van 400 vierkante meter ligt vol met Thomas-speelgoed en op de speeltafels mag iedereen knutselen en bouwen met Thomas. En natuurlijk op de foto met Thomas en zijn vrienden Henry en Emily.

Thomas Weekend in Spoorwegmuseum Utrecht.
Van 17 tot en met 20 mei 2012.
Toegang: € 14,50, kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Oldtimers op het strand

Meer dan 300 luchtgekoelde oldtimer VW kevers en busjes bevolken zondag 20 mei de boulevard van Scheveningen. Een walhalla voor de liefhebber van de VW kevers, want vrijwel alle ooit gebouwde VW kever-modellen staan hier te pronken. Ovaalkevers, Brilkevers, Spijlbussen en de luxere Sambabussen. Het evenement Aircooled Scheveningen is gratis te bezoeken en leuk als familieuitje. De kinderen mogen zich met verf uitleven op een VW kever en in het zand maken deelnemers een zandsculptuur maken van hun favoriete auto.

Aircooled Scheveningen
Zondag 20 mei van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: gratis

Breda Jazz Festival

De binnenstad van Breda vult zich het Hemelvaartsweekend met vrolijke, swingende en soms melancholische jazzmuziek. Voor de 42e keer is de stad het toneel van het Breda Jazz Festival. Geniet van het oudste en grootste jazzfestival van Europa, dat traditiegetrouw start op Hemelvaartsdag. Met zo'n 180 optredens is er voor iedere jazzliefhebber wel iets naar zijn of haar smaak. Of dat nou funk of blues is! Nog geen idee of jazz iets voor je is? Luister dan naar de verschillende stijlen op de website van het Breda Jazz Festival. Eenmaal een favoriet gevonden dan staat er meteen een gepast programma klaar.

Breda Jazz Festival
Van 17 tot en met 20 mei 2012.
Toegang: gratis.

Lammetjesdag

Niets is meer vertederend dan kleine lammetjes, dicht bij hun moeder of vrolijk springend in het gras. Bewonder deze kleintjes bij schapenhoeve Telgt op zaterdag 19 mei. Dan is het namelijk Lammetjesdag! Knuffel de kleine lammetjes en kijk toe bij het schapen scheren. Het mooie, wollige vachtje van het schaap krijgt meteen een nieuwe bestemming, want er is ook een wolspinster aanwezig. Om het extra feestelijk te maken staan er springkussens en worden er poffertjes gebakken! Leuk voor het hele gezin.

Lammetjesdag
19 mei 2012 van 10:00 uur tot 18:00 uur.
Toegang: € 2,- voor volwassenen en € 1,- voor kinderen.

Kijk voor de leukste uitjes op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2012-05-14 16:40:29 · Gepubliceerd: 2012-05-14 12:26:55 - 771