1

Geboortegolf in de dierentuin

Ontmoet de jongste dierentuinbewoners!

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 16 mei 2012 Natuur Apeldoorn, Gelderland Kom kijken naar de volgende geboortegolf in de dierentuin. Kleine aapjes zitten vastgeklemd aan hun moeders rug, piepkleine stokstaartjes kijken eigenwijs rond en jonge impalaatjes rennen vrolijk achter elkaar aan. Ontmoet deze jongste dierentuinbewoners!

Stokstaartjes

Bij Dierenpark Emmen houdt het niet op met de geboortes van jonge dieren. Kom kijken naar twee jonge impalaatjes die vrolijke achter elkaar aan rennen op de Afrikasavanne, terwijl een jong girafje vanaf een afstandje schichtig toekijkt. Drie pasgeboren stokstaartjes zijn erg nieuwsgierig naar de wereld om hen heen, maar houden hun moeder ook goed in de gaten. Neem ook een kijkje bij de pinguïns die hun kuikens verzorgen.

Aapjes

In de Apenheul is het opeens een stuk drukker. In een week tijd zijn er maar liefst zes baby's geboren. Bij de vliegensvlugge ringstaartmaki's is een tweeling geboren, waarvan één kleintje helaas al snel overleed. Vervolgens kwam er een roodbuikmaki ter wereld, op de voet gevolgd door het eerste doodshoofdaapje van dit jaar. Trotste aap van het park is ongetwijfeld de Berberaap Lina. Zij werd binnen vier dagen tijd zelfs moeder én oma. Kom de aapjes van dichtbij bewonderen, want de kersverse moeders lopen met hun jonkies los tussen de bezoekers van de Apenheul.

Laatst gewijzigd: 2012-05-16 11:56:32 · Gepubliceerd: 16 mei 2012 - 406