1

Snuif aan de Indische cultuur

Tong Tong Fair op het Malieveld

Tong Tong Fair 2012 Nieuws door

archief oud artikel 20 mei 2012 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland De geur, de smaak, de cultuur van Indonesië bedwelmt het Haagse Malieveld. Nog tot en met 28 mei is het enorme grasveld in Den Haag het toneel van de Tong Tong Fair, het grootste Euraziatische evenement van Europa. De plaats waar 'East meets West'.

Om de schoonheid van de Indische cultuur bekend te maken organiseerde een groep Indische Nederlanders in 1959 voor het eerst de Tong Tong Fair. In een halve eeuw tijd is dit evenement uitgegroeid tot het grootste Indische festival ter wereld. Dat moet toch de moeite waard zijn om dit weekend eens te bekijken? Snuffel rond op de Grand Pasar, waar het allemaal gebeurt. Omringd door de geur van specerijen proeven bezoekers hier van lekker eten en kijken hun ogen uit wanneer standhouders hun waren uitstallen. Van stoffen en sieraden tot meubels en boeken. Zelfs verse groenten zijn hier te koop!

Indonesisch Paviljoen

Het Indonesisch Paviljoen is een onderdeel van de Grand Pasar. Hier komt de echte smaak van Indonesië bovendrijven. De restaurants en de waroengs, een Indische stalletjes aan de kant van de weg, presenteren speciale lekkernijen en gerechten. En behalve lekker eten hoort ook theater thuis op de Tong Tong Fair. Dus vergeet de dansvoorstellingen, workshops en lezingen niet! Zo staat er een moderne dansvoorstelling van JeckoSDANCE uit Jakarta op het programma. Deze voorstelling is gemaakt door Jecko Siompo, een van de belangrijkste hedendaagse choreografen uit Indonesië.

Bezoekersinformatie

Tong Tong Fair 2012.
Malieveld, Den Haag.
Van 17 tot en met 28 mei 2012. Dagelijks geopend van 12:00 uur tot 22:00 uur.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen. Doordeweeks zijn de toegangskaarten voor volwassenen goedkoper.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 20 mei 2012 - 545