Een stukje Japan in Nederland

Japanse Tuin openstelling |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bezoek de Japanse tuin

11 oktober 2015 Natuur Den Haag, Zuid-Holland Eenmaal binnen in de Japanse tuin is het alsof je in het buitenland bent! Deze prachtige tuin op landgoed Clingendael herbergt een aantal zeldzame bomen en planten. Omdat de tuin zo kwetsbaar is, is deze maar acht weken per jaar open. Ga nu snel kijken, want de tuin is nu open van 10 oktober tot en met 25 oktober 2015.

Foto 1. Prachtige kleuren! Foto: https://www.flickr.com/photos/henrivk, CC BY-SA 2.0

Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939), ofwel wel freule Daisy, legde de Japanse tuin in het begin van de 20e eeuw aan op haar landgoed Clingendael. Van haar reizen naar Japan bracht ze een aantal voorwerpen mee, zoals enkele lantaarns, een watervat, bruggetjes en een beeldje. Deze kunststukjes maakten haar tuin compleet. De Japanse tuin op Clingendael is al ruim honderd jaar oud en is daarom van grote historische waarde.

Bezoek de Japanse tuin

Vanuit het paviljoen hebben bezoekers een prachtig uitzicht over de hele tuin. Slechts zes weken per jaar is dit mooie stukje Japan open voor publiek. Dit heeft te maken met de kwetsbaarheid van de planten en de moslaag. De rode bruggetjes, de bloemen, het theehuisje en de roodgekleurde bomen: ze maken de tuin tot een schitterend plaatje. Op mooie dagen is dit een plaats van serene rust en bezinning. In de tuin zitten verschillende symbolen verborgen, die allen verwijzen naar het boeddhisme en de Japanse levensfilosofie. Zo zijn er afbeeldingen van een hert, een kraanvogel en een schildpad te vinden, die geluk brengen.

Open van 10 oktober tot en met 25 oktober 2015, dagelijks van 10:00 uur tot 16:00 uur. Na deze openstelling is de tuin pas in het voorjaar weer open.
Toegang gratis.

Landgoed Clingendael

Behalve de Japanse tuin heeft Landgoed Clingendael nog meer verrassingen voor de bezoeker. Bewonder de oud-hollandse tuin en neem een kijkje in de boerderij, die nog vol in bedrijf is. Of blijf niet alleen kijken en help de boer een handje mee met de koeien, varkens en schapen. Dat het landgoed een bewogen geschiedenis kent is nog duidelijk te zien. Clingendael maakte in de Tweede Wereldoorlog onderdeel uit van de Antlantikwall. Een aantal bunkers en deel van de tankgracht zijn nog bewaard gebleven als stille getuigen van deze tijd.

Vind meer prachtige tuinen op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Japanse tuin. Foto: https://www.flickr.com/photos/henrivk/, CC BY-SA 2.0

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-10-10 21:26:55 · Gepubliceerd: 2012-05-24 16:22:20 - 3031