Kijkje achter de kasteelmuren

Kastelen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Dag van het Kasteel 2012

28 mei 2012 Geschiedenis Flaneer op deze zonnige pinkstermaandag in stijl door een prachtige kasteeltuin. Vandaag openen kastelen door heel Nederland hun deuren voor de Dag van het Kasteel. Geniet op deze feestelijke dag van het uitzicht vanaf Paleis Het Loo en ga terug in de tijd op de Groningse Menkemaborg.

APELDOORN - Speciaal voor de Dag van het Kasteel stuurt Paleis Het Loo bezoekers het dak op! Vanaf het paleisdak is het uitzicht over kasteeltuinen prachtig en helemaal met helder weer is dit een goede plek om de omgeving eens te bekijken. Voor de kinderen is er een speciale kindertour en een speurtocht door het huis en de tuin.

HAARZUILENS - Op Kasteel de Haar voert een gids de gasten rond en vertelt alles over de geschiedenis van dit imposante bouwwerk. Ook de band met de familie Van Zuylen komt aan bod. Voor de kinderen is dit sprookjesachtige kasteel een magische plaats, waar ze van de enige verbazing in de andere vallen. Een enorm hemelbed, een oude duiventoren en een echte baronessenkamer! Daarbij leren ze ook nog wat spokenvangers zijn en waarom de barones eigenlijk zittend sliep.

UITHUIZEN - Hoe het leven er op een borg aan toe ging? Daar komen bezoekers van de Groningse Menkemaborg wel achter. Met een audiotour en aan de hand van foto's komen de vroegere bewoners van het kasteel weer tot leven. Voor de kinderen is er een leuke ontdekkingstocht, die ze samen met ouders of grootouders kunnen doen.

Vandaag ook een kasteel bezoeken? Vind een kasteel in de buurt met leuke activiteiten tijdens de Dag van het Kasteel.

DagjeWeg.NL heeft een mooi overzicht van kastelen. Altijd leuk voor een interessant dagje weg!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-05-27 21:28:54 - 265