1

Ontsnap aan de regen

De leukste binnenactiviteiten

Wellness Spa & Beauty Loppersum Nieuws door

archief oud artikel 11 juni 2012 Toerisme Wie vandaag naar buiten kijkt, denkt vast: de zomer is voorbij! Maar zit niet bij pakken neer en ontsnap aan de regen met deze leuke indoor uitjes.

Wanneer de regen en de koude wind het land geselen, is er niets beters dan een bezoekje aan de sauna. De verkleumde ledematen worden hier weer lekker warm en de grijze wolken lijken even mijlenver weg. Vlakbij de stad Groningen, in het kleine plaatsje Loppersum, is een Spa & Beauty te vinden. De zogenaamde floatcabine is hier gevuld met heilzaam zout, afkomstig uit een Gronings oermeer. Drijf in dit zout en voel de vermoeide spieren en pijnlijke gewrichten ontspannen. Daarnaast heeft Spa & Beauty Loppersum verschillende sauna's, een Turks stoombad en een infraroodsauna.

Binnen spelen

Een dagje uit met de kinderen valt met dit weer helemaal in het water. Maar gelukkig maakt dat bij Speelstad Oranje niet uit. In dit overdekte attractiepark spelen de kinderen gegarandeerd zonder regenpakken aan. In het park staan onder meer een achtbaan, een griezelhuis, een piratenschip en een X Box Point. En de waaghalzen fietsen op grote hoogte over het luchtfietsparcours. Spannend!

Architectuur

Waar het zeker droog is, is in het NAi, museum voor de architectuur. In dit opvallende gebouw staan de grootste architecten van Nederland in de spotlights. Loop binnen de Schatkamer, waar een vaste tentoonstelling laat zien hoe de Nederlandse architectuur zich ontwikkelt. Een schetsboek van Berlage, een studie van Rem Koolhaas en modellen van Gerrit Rietveld: alle grote ontwerpers gunnen de bezoekers een kijkje in hun brein. Ook voor kinderen is er in het NAi genoeg te doen. Op het DoeDek mogen ze met bouwplaten, blokken en LEGO bouwen aan hun eigen ontwerp.

Alle indooractiviteiten vind je op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 11 juni 2012 - 1253