Overdekt waterplezier met een rondvaart

Waterplezier |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De mooiste rondvaarten van DagjeWeg.NL

12 juni 2012 Toerisme Ook als het regent kan een dagje op het water heerlijk zijn. Duik de Maas in met een echte stadsbus, vaar over de Amsterdamse grachten en warm op bij de verwarming of ontdek de Loosdrechtse Plassen. Beleef overdekt waterplezier met DagjeWeg.NL!

Varen met Ron en Nel

Maak samen met de echte Amsterdammers Ron en Nel een rondvaart met een boot van Blue Boat Company. Het decor van de tocht is de bijzondere grachtengordel van Amsterdam. De Prinsengracht, Carré en de Amstel: het komt allemaal voorbij. Ron en Nel vertellen wat hun favoriete plekjes zijn. Regent het? Blijf dan lekker binnen zitten bij de centrale verwarming. Gaat de zon toch schijnen? Ren dan gauw het dek op om wat zonnestralen mee te pakken.

Duik in de Loosdrechtse Plassen

Rederij Wolfrat vaart met drie verschillende schepen over de prachtige Vecht of de Loosdrechtse Plassen. Tijdens een rondvaart over de Vecht glijden statige villa's met schitterende tuinen en romantische theekoepels voorbij. De Loosdrechtse Plassen zijn erg gezellig door de havens met terrasjes en de mooie oevers. Plassen, trekgaten en riviertjes: één groot avontuur!

Busje komt zo

De Splashtours-bus is wel een heel bijzondere manier om Rotterdam te ontdekken. Eerst maak je een rondrit van zestig minuten in een bus door de stad. Dan komt de 'splash': de spectaculaire duik in de Maas. De bus blijkt ineens ook een zeewaardige boot, die verder door het water langs de spectaculaire skyline van de stad vaart! Geniet van het prachtige uitzicht over de Euromast, de Maas en de Erasmusbrug. En droog blijf je sowieso.

Glijden over de Maas

De omgeving van Maastricht is het allermooist vanaf het water. Stap aan boord van één van de schepen van Rederij Stiphout en vaar mee door deze schitterende streek. De rederij biedt verschillende tochten. Een rondvaart op de Maas en dan een bezoek aan de grotten van de Sint Pietersberg. Of een romantische Saturday Night Cruise? Tijdens de toch vertelt de kapiten van alles over de bezienswaardigheden en ondertussen glijden zwanen vrolijk voorbij.

Reisje langs de Rijn

"Ja, zo'n reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn is zeker fijn!", zongen Willy en Willeke Alberti al. Ga daarom eens mee met een vaartocht van Rederij Witjes. De rondvaarten van deze rederij laten alle mooie plekjes van de Rijn en de Waal zien. Vanuit Tolkamer vaar je via Bovenrijn en Waal door de Gelderse Poort. Via en langs de Ooypolder vaart de boot dan richting Nijmegen. Een soort stedentripje over het water!

De mooiste rondvaarten vind je op DagjeWeg.NL!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-06-07 10:14:53 - 1490