Kleine zwemmers in de dierentuin

Aqua Zoo Friesland | Nieuws door

Zeeleeuwen en zeehonden zorgen voor nageslacht

10 juni 2012 Natuur Leeuwarden, Friesland Driftig zwemt de kleine zeehond in Aqua Zoo Friesland al rond met zijn kleine vinnen. Vanaf dag één kan een zeehond zich redden in het water. De kleine zeeleeuwen in Artis en Dolfinarium Harderwijk doen er wat langer over. Zij zwemmen pas na een dag of tien. Deze week kwamen in alle drie de dierentuinen een klein zwemmertje ter wereld. Geniet van de capriolen van deze kleintjes!

Door de dikke blubberlaag van zeehond Loes was het niet met zekerheid te zeggen dat ze drachtig was. Maar de verzorgers in Aqua Zoo Friesland hoopten stiekem al op een kleine spruit. Donderdagochtend was het dan zover. In het zeehondenverblijf zwom een pasgeboren zeehondje tussen vader en moeder en twee oudere zussen. Het kleintje kan al prima zwemmen, vanaf dag één voelt een zeehond zich thuis in het water. In de natuur komen de zeehonden tijdens eb ter wereld en zwemmen bij vloed al weg. Bezoekers van de dierentuin hebben vanuit de onderwatertunnel een prachtig zicht op de capriolen van de zeehondenpup.

Elftal zeeleeuwen

In Dolfinarium Harderwijk zwemt een hele trotse vader rond. Stellerzeeleeuw Adak verwelkomde de afgelopen week zijn elfde nakomeling en heeft zijn elftal voor het EK compleet. Als een echte leeuw laat de kleine al flink van zich horen! Met moeder Sade en het kleintje gaat het goed. De komende tijd blijft het jong nog dicht bij de moeder, maar het is al wel te zien voor publiek.

Bløp

Ook ervaren zeeleeuwenmoeder Blop in Artis bracht deze week weer een gezond jong ter wereld. Tussen de twee waterbassins troffen de verzorgers haar donderdagochtend aan met haar pup. In totaal bestaat de zeeleeuwengroep in Artis nu uit zeven dieren. De kleine zeeleeuw is waarschijnlijk een mannetje. Hij blijft nog zo'n tien dagen op de kant, totdat de jonge dieren uit de groep hem helpen door zijn kop in het water te duwen. Iedere dag traint de zeeleeuwenverzorger om 11:30 uur en 15:30 uur met de dieren. Het publiek krijgt dan meer informatie over de zeeleeuwen.

De zeehondjes en zeeleeuwtjes vermaken zich opperbest in het water. Op DagjeWeg.NL vindt iedereen waterplezier! Op een bootje of met een surfplank, genoeg te doen op het water.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-06-08 14:54:08 - 215