1

Vlucht voor de Oranjegekte

Vrouwen, ontsnap aan de EK-gekte en duik de bios in!

Bioscoop Redactioneel door

archief oud artikel 11 juni 2012 Cultuur Op de bank zitten zwetende, agressieve mannen en in de keuken staat het vol met bier en chips. Ja, het EK is goed begonnen! De vrouwen die aan deze Oranjechaos willen ontsnappen biedt DagjeWeg.NL een uitweg. Neem vriendinnen mee en duik de bioscoop in voor een goede romantische of juist hilarische film.

Een echte vrouwenfilm, dat is The Lucky One. In dit romantische drama gaat sergeant Logan Thibault, gespeeld door Zac Efron, op zoek naar een onbekende vrouw van wie hij een foto met zich meedraagt. Aan deze vrouw heeft hij, volgens hem, zijn leven te danken. Thibault weet de vrouw, Beth gespeeld door Taylor Schilling, op te sporen en gaat voor haar werken in het familiebedrijf. Dit leidt natuurlijk tot een romance tussen de twee, maar er wacht nog een obstakel voor de geliefden. Voor wie wegdroomde bij The Notebook en geen genoeg kon krijgen van Dear John, is The Lucky One een waardige opvolger. Het verhaal is namelijk van dezelfde schrijver. Dus weg met Oranje en kom maar op met de romantiek!

Zusterliefde

De zusjes Van Houten schitteren deze zomer samen in de komische roadmovie Jackie. De twee spelen de tweeling Sofie en Daan, die naar Amerika reizen om hun biologische moeder Jackie op te zoeken die met een gecompliceerde beenbreuk in het ziekenhuis ligt. Daan wil Jackie dolgraag ontmoeten, maar Sofie is niet geïnteresseerd. Toch laat ze zich overhalen en een onverwachte reis begint.

Hormonen

Eén van de grootste avonturen van het leven staat centraal in de film What to Expect When You're Expecting. Vier stellen verwachten allemaal op hun eigen manier hun eerste kind. Klachten, pijntjes, onzekere mannen en dramatische gebeurtenissen: het komt allemaal voorbij. Wendy is gek op baby's en kijkt reikhalzend uit naar haar eigen zwangerschap. Maar dat loopt allemaal wat anders dan verwacht. De piepjonge vriendin van haar schoonvader is namelijk ook zwanger en haar zwangerschap loopt op rolletjes, terwijl Wendy zich miserabel voelt. Ondertussen bereiden Holly (Jennifer Lopez) en Alex zich voor op de komst van hun adoptiekindje. Alex krijgt hierbij hulp van een groep jonge vaders, die zo hun eigen opvattingen over opvoeden hebben. Hilarisch, ontroerend en vooral heel herkenbaar!

Stiekem toch voetbal kijken?

Stiekem toch voetbal kijken? Dat kan ook in de bioscoop! In drie zalen bij Studio/K in Amsterdam barst het Oranjefeest los. Door het hele pand staan barren en de extra bediening zorgt voor de lekkere snacks. En op de grote schermen mist niemand een doelpunt. Hup Holland hup!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 11 juni 2012 - 397

Dit past bij 'Vlucht voor de Oranjegekte'