1

Verborgen grachtentuinen

Dertig privétuinen open voor publiek

Open Tuinen Dagen Nieuws door

archief oud artikel 17 juni 2012 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Kom gluren achter de muren van dertig Amsterdamse grachtentuinen. Tijdens de Amsterdamse Open Tuinen Dagen staan de tuinhekken wijd open. Geniet van de aangelegde tuinen en de verscholen koets- en tuinhuizen.

Aan de talloze grachten van Amsterdam liggen de mooiste tuinen verscholen. Sommigen met een bijzondere geschiedenis, terwijl anderen zorgvuldig aangelegd zijn. De Amsterdamse Open Tuinen Dagen bieden een uitstekende gelegenheid om eens achter de gesloten tuindeuren te kijken en te genieten van al het verborgen groen.

Koetshuizen en tuinhuizen

Begin de tocht langs dertig grachtentuinen bij één van de vier startadressen. Dit kan bij het gebouw van Amnesty International, het Bijbels Museum, Museum Van Loon of bij Museum Willet-Holthuysen. Koop hier ook de entreebewijzen voor de tuinen. Een passe-partout kost €15,00 per persoon en is geldig voor drie dagen en geeft toegang tot alle tuinen. Alle tuinen zijn bereikbaar te voet. De Amsterdamse Open Tuinen Dagen duren van 15 tot en met 17 juni. Het thema van dit jaar is 'Koetshuizen en tuinhuizen'.

Ontdek nog veel meer ontspannende uitstapjes in de natuur!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:39 · Gepubliceerd: 17 juni 2012 - 547