Met de tijdmachine door Rotterdam

1000 jaar Rotterdam in Museum Rotterdam

Museum Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 19 juni 2012 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Van een kleine nederzetting langs de Rotte tot metropool aan de Maas: Rotterdam heeft in duizend jaar tijd een enorme groeispurt gemaakt. Beleef het levensverhaal van de stad in de tentoonstelling '1000 jaar Rotterdam', in Museum Rotterdam.

Zestien bekende Rotterdammers laten in de tentoonstelling 1000 jaar Rotterdam zien hoe zij hun stempel op Rotterdam hebben gedrukt. Van Wolfert van Borselen, die Rotterdam stadsrechten gaf, tot Pim Fortuyn. Grote portretten, objecten en filmpjes laten zien hoe deze opvallende bewoners hun sporen hebben achtergelaten in de stad.

Metropool

Oude kaarten, klassieke en moderne kunst, maquettes en grote historische objecten laten zien hoe Rotterdam is veranderd van nederzetting tot metropool. De geschiedenis van Rotterdam kende zijn hoogte- en dieptepunten, maar het water is altijd de levensader van de stad geweest. Daardoor komt het water ook de hele tijd terug in de tentoonstelling, van de Rotte tot de Maas.

De tentoonstelling 1000 jaar Rotterdam is vanaf vandaag te zien in het Schielandshuis, een locatie van Museum Rotterdam.

Wolfert van Borselen gaf Rotterdam stadsrechten

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 19 juni 2012 - 406