1

Lastminute naar het Holland Festival

Máxima en Willem-Alexander bij slotconcert

Holland Festival Nieuws door

archief oud artikel 28 juni 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Vanavond is alweer het laatste concert van het Holland Festival. Het festival wordt afgesloten met een groot concert in het Concertgebouw. Er is nu al een enorme wachtlijst voor een kaartje. Kom daarom naar het Oosterpark. Daar kun je live meekijken naar het concert met Simân Bolívar Symphony Orchestra of Venezuela.

Het slotconcert van het Holland Festival is altijd erg bijzonder. Voor de 65e editie van het festival staat het Simân Bolívar Symphony Orchestra of Venezuela op de planken van de Grote Zaal in het Concertgebouw. Ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima komen een kijkje nemen. Voor andere mensen is er helaas een wachtlijst om het Concertgebouw binnen te komen. Toch genieten van het concert? Kom dan naar het Oosterpark. Daar wordt vanaf 20:15 uur het concert rechtstreeks uitgezonden en kun je gratis genieten van dit muziekspektakel.

Gustavo Dudamel

Het orkest staat onder leiding van de wereldberoemde chef-dirigent Gustavo Dudamel. Het 150-koppig orkest speelt Rituales Amerindios van de Zuid-Amerikaanse componist Esteban Benzecry en Eine Alpensinfonie van Richard Strauss. In dit stuk staat de natuur centraal.

Het orkest staat onder leiding van de beroemde dirigent Gustavo Dudamel

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 28 juni 2012 - 225

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Binnen enkele weken te bezoeken

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Later dit jaar

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...