1

Dagje uit dit weekend!

Leukste tips voor het weekend

Uitjes voor dit weekend Redactioneel door

archief oud artikel 28 juni 2012 Cultuur Het wordt een spannend weekend. Heel Apeldoorn is overgenomen door draken en in Katwijk rukken alle hulpdiensten uit voor een reddingsdemonstratie. Een spannende tv-serie is er niets bij! Voor de rustzoekers is Dordrecht een romantisch toevluchtsoord, helemaal vol met boeken voor de Dordtse Boekenmarkt. Fijn weekend!

Drakenboten

Dit weekend is Apeldoorn voor eventjes geen Nederlandse stad, maar een Chinese! Door de kanalen van de Gelderse stad varen van 29 juni tot en met 1 juli 2012 Chinese drakenboten. Een drakenboot is een open kano, waarin maximaal 20 peddelaars tegelijkertijd peddelen. Natuurlijk is de boot voorzien van een echte drakenkop, een staart en schubben. Het drakenbootvaren is een echte wedstrijdsport! Maar op het Grolsch Drakenbootfestival draait het niet alleen om de verschillende wedstrijden. Aan de kanaaloevers is het feest. Bezoekers genieten van straattheater, snuffelen op de braderie en luisteren naar de aanwezige dj's en bands. En voor de kinderen is er genoeg te beleven in het Kinderdorp.

Grolsch Drakenbootfestival Apeldoorn
Van 29 juni 2012 tot en met 1 juli.
Toegang: gratis.

Nacht in het museum

Voor cultuurliefhebbers was het in de afgelopen weken feest in Leiden tijdens de Cultuurweken. Maar dit weekend barst het cultuurfeest pas echt los. Net als ieder jaar vieren de Leidenaren hun historie als Textielstad met de Lakenfeesten. Van 28 juni tot en met 1 juli is er van alles te doen in de stad. Lekker eten tijdens Leiden Culinair, de dragonboat races en de zomerkermis. En natuurlijk de Museumnacht! Zaterdag 30 juni zijn de mooie collecties van de zeven Leidse musea tot 01:00 uur te bewonderen. Maar ook in de Pieterskerk en in de Sterrewacht wacht een spannende nacht. Wie durft er het dak van de kerk te beklimmen om vervolgens naar beneden te abseilen?

Museumnacht Leiden
30 juni 2012.
Toegang: € 15,-.

Snuffelen tussen de boeken

De hele binnenstad van Dordrecht verandert op 1 juli in een grote boekenmarkt. Biografieën, literaire curiosa, kinderboeken en stripboeken: alles is op deze Dordtse Boekenmarkt te vinden. Dit jaar staat de markt in het teken van de romantiek. Het is namelijk precies 150 jaar geleden dat de Dordtse kunstenaar Ary Scheffer een eigen standbeeld kreeg. Zijn kunstwerken waren heel romantisch... Struin lekker over de boekenmarkt en raak bedwelmd door de romantiek.

Dordtse Boekenmarkt
Zondag 1 juli van 10:00 uur tot 17:30 uur.
Toegang: gratis.

Spelen in de natuur

In natuurgebied Tiengemeten wacht een spiksplinternieuw speelterrein voor avontuurlijke kinderen. Geen plastic speeltoestellen en geen elektronica, maar modder, gras en water. Natuurmonumenten bouwde de afgelopen tijd hard aan de Speelnatuur en maakte er een echt speelparadijs van. Op 4,5 hectare leven de kinderen zich uit. Ze crossen van het hutten- en vlottenbouw-eiland naar het kruip-door-sluip-door-eiland en verdwalen vervolgens op het Doolhof-eiland. Voor de kleintjes is er het Ukkie-Eiland. Die krijg je echt niet meer mee naar huis!

Speelnatuur Tiengemeten
Open op zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: € 4,50 voor kinderen en € 2,50 voor volwassenen.

Reddingsdemonstraties

Een dronken automobilist drijft zondag in de zee bij Katwijk. Wie komt hem uit zijn auto bevrijden? De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) voert een spannende reddingsdemonstratie uit tijdens het Search and Rescue Event Katwijk (SAR). En iedereen mag meekijken vanaf de boulevard van Katwijk. De politie en brandweer rukken uit voor dit spannende staaltje reddingswerk. Ook waterscooters en een Poolse SAR-helikopter schieten te hulp. Alles om de drenkelingen te redden!

Search and Rescue Event Katwijk
Zaterdag 30 juni van 10:30 uur tot 16:00 uur.
Toegang: gratis.

De zomervakantie begint! Ga iets leuks doen met de kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 28 juni 2012 - 480