Wandel door prachtige tuinen

Open Tuinendag Utrecht

Open Tuinendag Utrecht Nieuws door

archief oud artikel 30 juni 2012 Natuur Utrecht, Utrecht Wie het doorgaans moet doen met een balkonnetje, maakt nu kans op dagje in de tuin! In Utrecht zijn de mooiste tuinen te bezoeken tijdens de Open Tuinendag 2012. Wandel langs de mooiste plekjes van de stad, onder een Japanse notenboom door, langs geneeskrachtige kruiden of schitterende rozen.

De gasten van het Grand Hotel Karel V wandelen graag door de grote tuinen rondom het gebouw. Deze zijn het hele jaar door toegankelijk, behalve de Officierstuin. Maar speciaal voor de Open Tuinendag is de tuin wel open voor bezoekers. Hier staan hele grote oude bomen, zoals een Japanse notenboom en een Oosterse Plataan. Ook midden in de binnenstad van Utrecht zijn bijzondere tuinen te vinden. Bij de alom bekende Dom bijvoorbeeld. In 22 perken staan hier zestig verschillende soorten kruiden. In het midden pronkt een fontein, gemaakt in 1913 door edelsmederij Brom.

Verborgen schatten

Ook achter 'gewone' huizen schuilen prachtige tuinen. Achter St. Pieter 9 woonden de kanunniken van het Domkapittel rond een gezamenlijke hof waar ze groente en fruit kweekten en kleinvee hielden. Nu is de tuin ingericht rond een grote vijver en een Italiaanse populier. Dit is één van de hoogste bomen van Utrecht. Ook bij ABC-straat 18C wacht een grote verrassing. Door de jaren heen zijn de aangrenzende tuinen samengetrokken en ingericht met een langgerekte vijver. Er zijn verschillende prieeltjes en er staan twee speelhuisjes.

Ook deze mooie tuinen bezoeken? Een passe-partout van € 12,50 per persoon geeft toegang tot ruim 43 tuinen én gratis toegang tot Museum Catharijneconvent, het Centraal Museum en Museumtuin De Oude Hortus. Het programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproute.

Open Tuinendag Utrecht.
Zaterdag 30 juni 2012. Toegang: € 12,50

Er is nog meer moois in Utrecht. Maak een rondje om de kerken van Utrecht!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 30 juni 2012 - 279