1

Zondags cultuurfeestje in Amsterdam

Musea in Amsterdam organiseren leuke kinderactiviteiten

Plantage aan het water Nieuws door

archief oud artikel 8 juli 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het is deze zondag allesbehalve saai in de Amsterdamse Plantage. De buurt staat vol van de culturele activiteiten voor kinderen. De zomervakantie begint goed met een Molukse krijgsdans en een vers gebakken broodje uit het Joods Historisch Museum. En dat gaat de hele zomer lang door!

Kinderen vallen in de Amsterdamse binnenstad met hun neus in de culturele boter. Zestien culturele instellingen werken namelijk met elkaar samen om in hun deel van de stad de leukste activiteiten en mooiste tentoonstellingen te realiseren. Deze zondag is het extra feestelijk want dan is het Plantage Zondag. En dat betekent: heel veel leuke activiteiten voor kinderen! Leer alles over enorme walvissen in het Scheepvaartmuseum en speur door de tropische Hortus Botanicus.

Broodjes bakken

In het JHM Kindermuseum ontvangt de joodse familie Hollander graag gasten. Kinderen mogen in huis van alles doen. Brood vlechten in de keuken of spelen op bijzondere muziekinstrumenten in de muziekkamer. Zo leren de kinderen spelenderwijs veel over de joodse cultuur. Een heel andere cultuur komt naar boven in het Tattoo Museum, waar de Molukse Amahatu-krijgers langskomen. Ze dansen hun krijgsdans de Tjakalele Alifuru. Wie danst er mee?

Gratis activiteiten

Helemaal leuk voor ons Nederlanders zijn de gratis activiteiten. Kom pootjebaden op het dak van science center NEMO of plens je helemaal kletsnet in het Oosterpark. Op warme dagen wordt het badje achter het Tropenmuseum gevuld en komen alle kinderen uit de buurt spetteren. En de ouders? Die genieten van een ontspannen picknick. En als het zondag geen mooi weer is, dan maken de kinderen in het Tropenmuseum zelf de mooiste muziek op de steeldrum.

Kinderen vallen in de Amsterdamse binnenstad met hun neus in de culturele boter.
Meer leuke a href="https://www.dagjeweg.nl/wattedoen">ideeën voor een dagje weg?

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 8 juli 2012 - 192