Plonzen in de zomervakantie

Maritiem Museum Rotterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ontmoet piraten in Maritiem Museum in Rotterdam

10 juli 2012 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Een dagje waterplezier, zonder zelf nat te worden? Kom dan naar het Maritiem Museum in Rotterdam. Daar staan Professor Plons en zijn vrienden op het punt te vertrekken voor een grote reis over het water. Help ze mee de zeilen te hijsen!

Bekijk ook een enorm zwaard van wel 2,15 meter lang

In de tentoonstelling Professor Plons in het Maritiem Museum in Rotterdam ontdekken kinderen van vier tot tien jaar van alles over de wereld op zee. Professor Plons en zijn vrienden staan op het punt te vertrekken. Iedereen mag meehelpen met de laatste loodjes. Vissen sorteren, schepen laden en lossen, de reisbestemming bepalen en er breekt nog brand uit ook. Zo leren kinderen van alles over verschillende scheepstypen, werk in de haven, navigeren en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip vanuit de hele wereld naar Nederland worden vervoerd.

Echte Piraten

Ook leuk: de tentoonstelling Echte Piraten. Bestaan piraten nog? En hebben ze echt allemaal een ooglapje en een houten been? In deze tentoonstelling is ook het zwaard te zien van Grote Pier, één van de beruchtste piraten van Nederland. Met zijn enorme zwaard van 2,15 meter lang en 6,6 kilo zwaar sloeg hij vijand na vijand neer.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-07-09 13:57:54 - 206