Kinderdoedag vol sprookjes

Leer weven, luister naar verhalen en zoek gouden munten

Tips voor de zomervakantie!   Nieuws door

18 juli 2012 Cultuur Nederweert-Eind, Limburg Stap in de wereld van de sprookjes en zoek naar gouden munten, luister naar spannende en humoristische verhalenvertellers en ga zelf aan de slag met een weefgetouw. De kinderdoemiddag bij Openluchtmuseum Eynderhoof belooft een magische middag te worden.

De kleren van de Keizer, wie kent het lachwekkende sprookje niet over de trotste koning die naakt over straat loopt! Met dit sprookje als leidraad voor de kinderdoedag bij het Eynderhoof, gaan kinderen actief aan de slag met leuke opdrachten en luisteren ze naar mooie vertellingen. Verzamel in de linnenkamer van het openluchtmuseum en begin de middag met een verhalenverteller die mooie materialen, zijn stem en aparte geluiden gebruikt om het sprookje kracht bij te zetten. Zoek vervolgens in de heemtuin naar de gouden munt die in het sprookje verloren is. De eerlijke vinder mag met de verteller iets lekkers uitzoeken in de kiosk. Voor, tijdens en na het verhaal mogen kinderen proberen om zelf kleren voor de keizer te weven in de trouwkamer.

Praktische informatie

Tijdens de kinderdoemiddag beginnen de vertellingen op drie tijdstippen: om 14:00 uur, om 15:00 uur en om 16:00 uur. Het museum is al open vanaf 13:00 uur waar je kan zien hoe mensen woonden, werkten en leefden in de negentiende eeuw. Toegang tot de Eynderhoof is € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen.

Iets leuk doen met de kids? Bekijk onze leuke activiteiten in de zomervakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:39 · Gepubliceerd: 2012-07-16 15:04:25 - 387