Zomervakantie vol gratis festivals

Pro Deo de handjes de lucht in

Festivals in Amsterdam Redactioneel door

archief oud artikel 23 juli 2012 Cultuur Het is vakantie en dat mag gevierd worden! Geen geld voor leuke dingen? DagjeWeg.NL zet de leukste gratis festivals op een rijtje. Wat nou regen? Capuchon op en gaan!

Vlieland Groet 27 & 28 juli

Hiep hoi, Vlieland! Op vrijdag 27 juli en zaterdag 28 juli gaat het festivalVlieland Groet voor de vijfde keer van start. Vlakbij strandpaviljoen het Badhuys zijn er ook dit jaar weer allerlei artiesten en bands. Voor de jongste gasten is er een speciaal programma. Bekijk de promo van twee jaar terug voor een impressie:

Liever een andere tijdsbesteding dan het bezoeken van festivals? DagjeWeg.NL zette een aantal leuke en goedkope tot gratis uitstapjes op een rijtje.

Dancetour

Stichting Dancetour toert vanaf april tot eind augustus door heel Nederland. 'Bringing people together' is hét motto waar de stichting een landelijke invulling aan geeft en met dj's als Afrojack, Housequake, Hardwell en Sunnery James & Ryan Marciano lukt dat dan ook heel aardig. De tour gaat nog langs Goes (29 juli), Apeldoorn (12 augustus), Tilburg (19 augustus) en Doetinchem (30 augutus). Feest mee voor het goede doel!

Sneekweek 4-9 augustus

Sneek bruist tijdens de alom bekende Sneekweek. Het grootste zeilevenement op de Europese binnenwateren belooft voor de 77ste keer een mooi feest te worden. Geniet overdag van de wateractiviteiten en 's avonds van optredens en een boel gezelligheid: kom naar Sneek!

PolderPop 12 augustus

Iets kleiner, maar daarom niet minder leuk is PolderPop in Leuth (vlakbij Nijmegen). Nieuw talent uit de lage landen staan op dit festival nog voor hun doorbraak op het podium. En dan hebben we het niet over de minste: namen als Marike Jager, De Staat en Krach gaven hier eerder hun acte de présence. Dit jaar treden zes bands uit alle delen van het land op, waaronder LEFT en de Arnhemse band Leeways. In samenwerking met 3voor12 Gelderland is er ook nog eens een apart podium waar zes Gelderse bands hun stemgeluid laten horen. Ga voor 'klein, maar fijn' en bezoek PolderPop!

Dias Latinos 17-19 augustus

Zijn we in Argentinië of Colombia? Welnee, in ons eigen Amersfoort! Waan je in Zuid-Amerika op het festival Dias Latinos. Met meer dan zeventig optredens verdeeld over zeven podia barst de binnenstad van dans en muziek. Dj's en bands laten hun geluid horen, terwijl allerlei dansgroepen de stad voorzien van een swingend tintje. Ook zijn er verschillende workshops te volgen. Schud die heupjes los en dans de salsa, tango, merengue of cumbia op Dias Latinos!

Culemborg Blues 25 augustus

Het jaarlijkse Culemborg Blues is op weg het grootste, gratis bluesfestival van Nederland te worden. Dit jaar is de 19e editie. In de historische binnenstad van Culemborg worden op verschillende buitenpodia spetterende optredens gegeven. Op het hoofdpodium, voor het middeleeuwse stadhuis, treden onder andere Bradley's Circus, het Schotse King King en de Britse Jon Amor Blues Group op. Bekijk hier een compilatie van Culemborg Blues uit 2009:

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 23 juli 2012 - 630