1

Dagje uit is dure grap

...maar niet met deze leuke én goedkope uitjes

Gratis dagje uit   Redactioneel door

archief oud artikel 18 juli 2012 Toerisme Een dagje uit is een duur grapje. Dat blijkt uit de 'dagje-weg-index' van ING. Entreekaartjes voor een dierentuin, museum of pretpark stegen de afgelopen tien jaar 50 procent in prijs. Gelukkig zijn er ook een heleboel uitstapjes die niet veel kosten. DagjeWeg.NL zette de leukste én goedkoopste uitjes op een rij.

Volgens het onderzoek van het ING Economisch Bureau steeg een uitstapje inclusief eten bij een restaurant of fastfoodketen in tien jaar tijd met 33 procent. Niet alleen de tickets en het eten vereisten het afgelopen decennium een dikkere portemonnee, ook vervoerskosten zijn flink wat duurder geworden. De prijs voor treinkaartjes, autogebruik en parkeren steeg met 46 procent.

Wie een dagje weg wil, moet dus flink in de buidel tasten, zo lijkt het. Maar schijnt bedriegt. DagjeWeg.NL stelde een top vijf van leuke en goedkope daguitjes samen. En in sommige gevallen kun je je portemonee zelfs helemaal thuis laten.

Het Blote Voetenpad

Trek je schoenen uit en voel het zand tussen je tenen kriebelen. Het Blote Voetenpad ligt op de grens tussen Groningen en Friesland en leidt wandelaars langs een bijzondere route. Laat de benen wapperen op de 'bungelbank' of loop met de blote voeten over een touwbrug en spring van steen tot steen naar het eilandje.

Villa Zebra

Bij Villa Zebra komen kinderen van 3 tot 12 jaar spelenderwijs in aanraking met beeldende kunst. Er is hier genoeg te zien en te beleven. Zo zijn er tentoonstellingen, workshops, festiviteiten en rondleidingen. In de ZELF! ruimte bekijk je bijvoorbeeld interessante kunstinstallaties, maar je kunt ook een kijker maken tijdens de workshop 'Opkijker'.

De Japanse Watergarden

Beleef de Japanse natuur en cultuur in de Japanese Watergarden. Er zijn kleurrijke vissen, exotische bloemen en bomen, kreekjes, watervallen en robuuste natuurstenen te bewonderen. Het is de moeite waard om terug te komen, want de Japanse tuin ziet er elke maand weer anders uit.

Drouwenerzand Attractiepark

Klein van opzet, maar groots qua uitstraling, dat is Drouwenerzand Attractiepark. Er is een indoor apekooi, Break Dance, Waterplein, piratenboot, para-jump, bootjes waarin je zelf kunt varen, botsauto's, een prachtige carrousel en nog veel en veel meer. Het mooiste is misschien wel dat voorbij de toegangspoorten al het eten en drinken gratis is. Frites, snacks, verse dagsoep, vers fruit, koffie, thee, limonade én softijs, je kunt er gratis van smikkelen, zolang je maar de toegangsprijs betaalt bij de ingang.

Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg

Waan je in de tijd van koene ridders en mooie jonkvrouwen in Valkenburg. Bekijk de oudste mergelgrotten van Zuid-Limburg en de ruïnes van een echt kasteel. Stadhouder Willem III verwoestte het kasteel in 1672, maar enkele kamers zijn nog goed te zien. Kom en ontdek de spannende geschiedenis van deze bijzondere locatie.

Kijk voor meer leuke uitstapjes op gratisdagjeuit.nl.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-07-18 11:02:11 - 1845